EURO 2012

Három nap pihenő elegendő - Ronaldo

Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott csapatkapitánya nem ért egyet a spanyolok panaszaival az Európa-bajnokság versenynaptárával kapcsolatban. A Real Madrid klasszisának vezetésével Portugália 2004 után ismét a kontinenstorna döntőjébe juthat.

A portugál válogatott csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo szerint a spanyoloknak nincs okuk panaszkodni a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság versenynaptárát illetően, amely két nappal több pihenőt biztosít Portugália, mint Spanyolország számára a szerda esti elődöntőt megelőzően.

"Három nap elegendő a pihenésre" - nyilatkozta a portugálok sztárja a Marca című sportnapilapnak. "Néhány spanyol játékos szerint hátrányt jelent számukra, hogy kevesebb idejük van a regenerálódásra. Én, mint profi labdarúgó azt gondolom, nem ez a legfontosabb kérdés a szerdai mérkőzéssel kapcsolatosan."

Cristiano Ronaldo gólöröme

Az Eb-n ezidáig háromszor eredményes CR7 elmagyarázta, hogyan kezeli a torna során rá nehezedő nyomást.

"Nem kezdtünk jól Ukrajnában, de mindannyiunk odaadó munkája által fejlődött a csapat és én magam is" - mondta a spanyol bajnok Real Madrid gólvágója. "Tudtam, hogy a gólok is meg fognak érkezni. Nincs különleges nyomás rajtam a Spanyolország elleni mérkőzés előtt. 10 éve játszom ilyen mérkőzéseket mind a klubcsapataimban, mind a válogatottban. Felelősséget érzek és nem nyomást. Már hozzá vagyok szokva az ilyen feladatokhoz."

  • Portugália - Spanyolország 2012-06-27 20:45:00

 

Portugália a 2004-es hazai rendezésű kontinensviadal után ismét döntőbe juthat az Európa-bajnokságon. A luzitánok akkor Hollandiát búcsúztatták az elődöntőben, a fináléban azonban vereséget szenvedtek Görögországtól.

"Csodálatos lenne, ha nyolc év elteltével ismét pályára léphetnénk az Európa-bajnokság döntőjében. Nehéz lesz, de azért dolgozunk, hogy sikerüljön. Spanyolország rendkívül erős ellenfél, ők a mi szomszédaink, egy nagyon érdekes ibériai rangadóra számítok. Remélem, hogy mi jutunk tovább, az azonban biztos, hogy kőkemény csata lesz" - tette hozzá a Madeira szigetéről származó klasszis, aki végül a portugál sikerek kulcsáról is beszélt:

"A mi titkunk a munka, amit elvégzünk. Nem csupán most, hanem a csoportmérkőzések során. Most ennek a gyümölcsét élvezzük."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!