EURO 2012

Kihívás lesz feltörni Görögországot - Löw

Németország legyőzte Dániát az Európa-bajnokság B csoportjának utolsó fordulójában, ezzel egyedüliként továbbra is tartja hibátlan mérlegét a tornán, és természetesen csoportgyőztesként jutott tovább. Joachim Löw szövetségi kapitány szerint érdekes mérkőzést játszottak, és már a negyeddöntőre kell koncentrálniuk.

Joachim Löw az Európa-bajnokságon 2012-ben.

"Nehéz volt, mivel sok vesztenivalónk volt, de keveset nyerhettünk ezen a mérkőzésen" - kezdte az értékelést a német kapitány. "Az első félidőben elszórakoztuk a lehetőséget, hogy mindent eldöntsünk, pedig volt három-négy helyzetünk. Ez persze sokkal egyszerűbbé tette volna a helyzetünket. A szünet után irányítottuk a meccset, szerintem sokkal érettebben játszottunk. Tanulhattam ebből a mérkőzésből is. A középpályán voltak területek, amiket jobban zárhattunk volna, így könnyebben kontroll alatt tarthattuk volna az ellenfelet. Dánia megpróbálta tördelni a játékunkat, lassítani a tempót, és ebben a tekintetben nagyon hasonlít Görögországra. Ők is lassítják a tempót, és ez most Dániának sikerült, így kicsit feszesebbnek kell lennünk. A helyzeteinket sem használtuk ki jól az első félidőben, pedig akkor sokkal jobbak voltunk. Ezt holnap nyugodt körülmények között át kell gondolnunk."

Joachim Löw elmondta, hogy bár tudta az eredményt, akkor sem izgult, amikor a másik mérkőzésen Portugália előnyben volt Hollandia ellen, ők pedig még döntetlenre álltak Dániával: "Edzőként tudom, mi történhet egy-egy mérkőzésen, volt tervem, amikor tudtam, hogy Portugália vezet, és egy dán góllal bajba kerülhettünk volna. De sokat nem kellett volna változtatnunk, sokat volt nálunk a labda, úgy éreztem, hogy meg tudjuk csinálni."

A szakember néhány szóban már előretekintett a negyeddöntőre, ahol a 2004-es Eb-győztes lesz az ellenfelük: "Talán senki nem gondolta, hogy Görögország továbbjut, Oroszország erősebbnek tűnt. A mérkőzésükön nem sok helyzetük volt, de azokat jól használták ki. Minden Európa-bajnokságon látszik, hogy remekül védekeznek, ebbe mindent beleadnak. Szép kihívás lesz ezt feltörni, remélem, hogy sikerülni fog."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!