EURO 2012

Műbajuszos oroszok nézték a görögök elleni meccset előzetesben

  • MTI

Közel száz orosz állampolgárt állítottak elő Varsóban a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti csoportzáró görög-orosz mérkőzésével kapcsolatban.

Maciej Karczynski, a fővárosi rendőr-főkapitány szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a drukkereknél az utcai összecsapásokban hasznosítható felszerelést, egyebek között fogvédőket és a küzdősportokban használt kesztyűket találtak. A szurkolók a későbbi azonosítás ellehetetlenítésére is felkészültek, mert többen műbajusszal és -pajesszel is felszerelkeztek.

A külföldi drukkerek egyik csoportját a fővárosi szurkolói zóna mellett állították elő, míg közel hatvan személyt a Nemzeti Stadion környékéről vittek a rendőrségre.

Az oroszokat vasárnap reggel engedték ki. Öt személyt pénzbírsággal büntettek meg, mert azonosításuknál igyekeztek megtéveszteni a rendőrséget.

A szombati görög-orosz mérkőzés biztonságát csaknem 7 ezer rendőr biztosította. Becslések szerint a meccset közel 20 ezer orosz és 7 ezer görög tekintette meg Varsóban, míg a mérkőzéssel párhuzamosan Wroclawban játszott lengyel-cseh találkozót a fővárosi szurkolói zónában közvetítették 100 ezer néző számára.

A meccsen a görögök 1-0-ra nyertek, ezzel továbbjutottak, s mivel a másik találkozón a csehek legyőzték a lengyeleket, így az oroszok a társházigazdával együtt búcsúztak.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!