EURO 2012

Az angolok úgy berúgtak, hogy elhagyták tolókocsis haverjukat

  • MTI

Egy kijevi étteremben felejtették mulatozásuk után kerekesszékes társukat az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság harkivi mérkőzésére tartó angol szurkolók, ám a drukkert egy ukrán futballrajongó - saját költségén - még idejében eljuttatta a meccs helyszínére.

A szombaton történt esetről kedden beszámoló liga.net ukrán üzleti hírportál szerint a kijevi rendőrséget az étterem személyzete értesítette arról, hogy egy angol szurkolói társaságból visszamaradt egy kerekesszékes vendég, aki nem tud érthetően válaszolni a neki feltett kérdésekre. A helyszínre kiérkezett rendőrök megállapították, hogy a mozgássérült drukkert az időközben Harkivba távozott társai tetemes mennyiségű alkohol elfogyasztása után felejtették a vendéglőben.

A jelentés szerint az étterem egyik ukrán vendége önzetlenül felajánlotta a segítségét az angol szurkolónak, vonatjegyet vásárolt számára, sőt harkivi ismerősével megbeszélte, hogy az a pályaudvaron várja a brit turistát és segít neki feledékeny útitársai felkutatásában.

Szombaton a Hollandia-Dánia mérkőzést rendezték Harkivban, a találkozót a dánok nyerték 1-0-ra.