EURO 2012

A hollandok már elkezdték a "füvezést"

  • VNA

A holland csapatnak nem tetszik a harkivi stadion gyepszőnyege, szeretnék is elérni, hogy az UEFA javítson a helyzeten.

Szombaton este a B-csoportban is elkezdődnek a küzdelmek a labdarúgó Európa-bajnokságon. A holland válogatott Harkivban lép pályára 18.00-tól a dán nemzeti csapat ellen. A mérkőzés előtt nem tűnt nyugodtnak a hollandok szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk, aki elégedetlen volt a stadion gyepszőnyegének állapotával. "A fű túlságosan hosszú és száraz. Csak néhány milliméter az eltérés, de ez nagy különbséget jelenthet. Különösen a mi gyors játékunkat lassíthatja le, aminek nem örülök" - nyilatkozta az utolsó edzés után a tréner.

Az Eb-favoritnak tartott holland csapat a fű-kérdésben az UEFA-hoz akar fordulni, lévén a további két találkozójukat is a harkivi stadionban kell majd lejátszaniuk. "Még kétszer játszunk itt, így mindenképpen megoldást kell találni a problémára. A füvet le is kellene nyírni és emellett a talaj állapotát is fel kellene még javítani" - panaszkodott a holland válogatott kapitánya, aki azt is hozzátette, hogy a harkivi gyep sérülésveszélyes is, amit már a szombati ellenfél, a dán válogatott tagjai is megtapasztalhattak. Köztudott, hogy két Eb-stadionban Magyarországról származó füvet használnak, de a harkivi szervezők más forrásból szerezték be a stadion gyepszőnyegét.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP- csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!