Nemzetközi foci

Casillas rekordot döntött, ő a világ legsikeresebb válogatott játékosa

A spanyol válogatott szerdai, Dél-Korea elleni győzelmével Iker Casillas, az együttes csapatkapitánya megdöntötte a legtöbb győztes válogatott mérkőzés rekordját.

Az eddigi csúcs a francia Lilian Thuramé és az egyiptomi Ahmed Hasszané volt 94 sikerrel, a Dél-Korea ellen az utolsó tíz percre beállt Casillas pedig immár 95 győzelemnél tart. Ráadásul amíg az egykori klasszis gall védő 142, az egyiptomi csatár pedig 181 mérkőzés után jutott el csúcsig, addig neki csak 130 találkozóra volt ehhez szüksége.

Iker Casillas a Spanyolország - Dél-Korea labdarúgó barátságos mérkőzésen 2012-ben.

A Real Madrid hálóőre valószínűleg még jócskán javíthat a mutatóján, hiszen csak 31 éves, és most lép a legjobb kapuskorba, de lehet, hogy egy ideig versenyeznie kell majd a még mindig aktív, de már 37 esztendős Hasszannal.

A kapusok között Casillas a negyedik helyen áll a válogatottságok számát tekintve, a szaúd-arábiai Mohamed Al-Deayeát (178), a svéd Thomas Ravellit (143), és a dél-koreai Li Von-Dzsét (132) követi a vonatkozó listán.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két főre, 2 darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!