Európa Liga

Ferguson: jól elvertek minket, Mancini: jobbak voltunk, mint a Sporting

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének két legnagyobb meglepetése egyaránt Manchesterhez kötődik, az angol iparváros két sztárcsapata ugyanis kínos vereséget szenvedett a csütörtöki napon. A Vörös Ördögök menedzsere, Sir Alex Ferguson elismerte, hogy az Athletic Bilbao lefocizta őket az Old Traffordon, míg Roberto Mancini az ellenfél "bunkertaktikáját" okolta csapata vereségéért.

Sir Alex elismeri: a baszkok jobbak voltak -

Manchester United - Ath. Bilbao

A tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelő Manchester United saját pályáján maradt alul az Athletic Bilbaóval szemben. A vendég baszkok az egész mérkőzésén bátran és veszélyesen futballoztak, Llorente, De Marcos és Munian góljaival pedig 3-2-re legyőzték a Vörös Ördögöket.

"Jól megvertek bennünket - mondta az összecsapásról Sir Alex Ferguson. "Ezen a meccsen a Bilbao volt a jobb csapat. A védekezésünk nem igazán volt jó, ellenfelünk viszont egész idő alatt hátul tartott minket." Mondta a skót menedzser, aki annak ellenére nem mondott le a továbbjutásról, hogy a baszkok idegenben szerzett három gólja nagyon soknak tűnik. "A támadójátékunk időnként remek volt. Egy nyílt sisakos, szórakoztató mérkőzést játszottunk, amelyen a Bilbao megérdemelten győzedelmeskedett."

"Képesnek tartom a csapatomat arra, hogy nyerjen az egy hét múlva esedékes visszavágón, nem hiszem, hogy e találkozó után felmerülhetne bárkiben is ennek megkérdőjelezése" - válaszolta a továbbjutást firtató kérdésre a manchesterieket 25 éve irányító szakvezető.

Marcelo Bielsa, a baszkok argentin vezetőedzője érthetően magasztalta játékosait, ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, hogy ez a párharc 180 percig tart.

"Még van hátra egy találkozó, így a mai teljesítményünk akkor ér valamit, ha egy hét múlva megismételjük. Olyan csapat az ellenfelünk, amelynek nagyon kevés is elég, hogy két gólt szerezzen" - mondta a dél-amerikai szakember. A United erejét ismerve nem árt óvatosnak lennie a baszkoknak, de az ellenfelek számára a pokollal felérő Sam Mamésban inkább majd az angoloknak lesz okuk az aggodalomra.

Sporting - Manchester City

A játéknap másik nagy meglepetése a Manchester City veresége volt, Roberto Mancini alakulata Lisszabonban 35 ezer néző előtt maradt alul a Sportinggal szemben.

Mancini szerint meg voltak a lehetőségek, csak nem tudták őket kihasználni

"Tökéletes mérkőzést játszottunk. Ahogy helyezkedtünk, ahogy támadtunk, minden tökéletes volt. Semmi nem volt véletlen - mondta Ricardo Sa Pinto, a Sporting edzője a találkozóról, reflektálva Roberto Mancini azon kijelentésére, miszerint a City többet tett a győzelemért, és kissé igazságtalannak érzi az eredményt. "Minden a terveink szerint alakult, a játékosaim kivételesen jók voltak. Tudtuk, hogy csak akkor van esélyünk legyőzni a Premier League éllovasát, ha mindenki a legjobbját nyújtja. Ez most sikerült - így Sa Pinto, majd zárásként azt mondta: "Tisztelem Mancinit, de nem értek vele egyet". 

Az olasz szakember véleménye szerint csapata nem érdemelt vereséget. "Nem lepett meg az eredmény, hiszen a futballban bármi megtörténhet - kezdte az értékelését a City menedzsere. "Ennek ellenére nem érdemeltünk vereséget. Nem játszottunk jól, de voltak lehetőségeink a gólszerzésre, amiket azonban nem használtunk ki."

"Nem hiszem, hogy a Sportingnak sok helyzete lett volna. A mérkőzés képét meghatározta, hogy a portugálok 90 percen át 10 emberrel voltak a labda mögött, ami miatt kénytelenek voltunk lassabban játszani" - szúrt oda egyet az ellenfélnek Mancini, aki Fergusonhoz hasonlóan hisz a továbbjutásban. "Nem szabad őket lebecsülni, mert a futballban az végzetes lehet. Minden mérkőzés más és más, hazai pályán megpróbálunk jó teljesítményt nyújtani, és kiharcolni a továbbjutást. Odahaza nagyobb esélyünk lesz a gólszerzésre, az egy másik mérkőzés lesz, amelyen ki fogjuk használni az előttünk adódó alkalmakat".

A csütörtöki nyolcaddöntők valamennyi gólját itt megtekintheted.