Európa Liga

Fájdalmas pofonnal ért véget a Paks menetelése

Az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában idegenben lépett pályára a magyar bajnoki ezüstérmes Paks a Hearts ellen a visszavágón. A tolnaiak 1-1-es összesítésről kezdték a mérkőzést, de sajnos sok esélyük nem volt a továbbjutásra. A Hearts szinte végig gyorsabban, pontosabban játszott, és korán gólt szerezhetett volna. Ez végül csak félóra után jött össze a skótoknak, de onnantól lehengerelték a mieinket.

A Paks védekező felfogásban játszott a mérkőzés első félidejében, ennek ellenére végig az érződött, hogy a Hearts könnyedén megszerezheti a vezetést. A skótok sok szabadrúgást harcoltak ki a magyar térfélen, amikből veszélyesen ívelhettek Csernyánszki kapuja elé, és többször is csak a szerencsén múlott, hogy a próbálkozásaik nem a kapu irányába mentek.

Eközben egy-egy ígéretes kontrája a mieinknek is volt, de előbb Bartha a tizenhatosról nem mert lőni, inkább sárgát harcolt ki egy műeséssel, Böde próbálkozását pedig blokkolták a védők.

Az atomvárosiak védelme a 34. percben tört meg, ekkor Stevenson egy szöglet után fejelt a hálóba. (1-0)

Stevenson fejel Heffler mellett Csernyánszki kapujába a Hearts-Paks Európa Liga selejtezőmérkőzésen Edinburgh-ban 2011 augusztusában

A Hearts továbbra is fölényben játszott, aminek még az első félidő utolsó pillantaiban meglett az eredménye. Stevenson ezúttal lábbal próbálkozott éles szögből a bal oldalról, és a rövid saroknál a pozícióját rosszul felvevő Csernyánszkiról befelé pattant a labda. (2-0)

Végleg a második játékrész elején dőlt el a párharc, amikor Sutton labdát szerzett a paksi védőktől, majd az érkező, Driver elé tálalt, ő pedig a léc alá bombázott. (3-0)

Ezt követően tudta csak átvenni az irányítást a magyar csapat, de hiába került nagy ziccerbe Bartha és Böde is, mindketten tétováztak a kapussal szemben. Egyikük elől a becsúszó Mrowiec mentett, a másikuk pedig a hálóőrbe lőtt. A két lehetőség között Böde még fejjel eltalálta a felső lécet is, azaz a szerencse sem volt a Pakssal.

A Heartsnak eközben egy kósza helyzet elég volt ahhoz, hogy már megalázóan naggyá tegye a különbséget: hiába védte Hamill távoli lövését Csernyánszki, Skacel érkezett a kipattanóra, és a hálóba pofozta a labdát. (4-0)

A találkozó utolsó gólját végül Böde szerezte fejjel Heffler szabadrúgása után, de ez már csak a tolnaiak becsületének megmentésére volt jó a véghajrában. 4-1-re nyert a Hearts, amely 5-2-es összesítéssel került az Európa Liga selejtezőjének rájátszásába.

Európa Liga
selejtező, 3. forduló, visszavágó
Hearts FC-MVM Paks 4-1 (2-0)
Edinburgh, V.: Malek (lengyel)
gólszerzők: Stevenson (34., 45+1.), Driver (50.), Skacel (75.), illetve Böde (88.)
Hearts: Kello - McGowan, Zaliukas (Hamill, 46.), Mrowiec, Grainger - Black, Jónsson, Stevenson, Driver (Skacel, 63.) - Templeton, Elliott (Sutton, 13.)
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Bartha, Böde, Sipeki, Sifter - Kiss T. (Montvai, 78.), Magasföldi (Csehi, 52.)