Vizes vb

Négyből négynél tart Kína a műugróknál

  • VNA

A negyedik műugró versenyszámot is Kína nyerte meg a sanghaji világbajnokság hétfői napján, női szinkron toronyugrásban a Ruolin-Hao páros győzött.

A hölgyek szinkron toronyugró számában sem volt kérdés, hogy kínai aranyérem születik, az ebben a számban sorozatban harmadik győzelmét arató Chen Ruolin ezúttal ismét új párral, Wang Haoval győzött fölényesen. Mögöttük azonban végig szorosan alakult a verseny, ahol sokáig hét páros is versenyben volt az éremért. Végül az ausztrálok (Melissa Wu és Alexandra Croak) szerezte meg az ezüstöt, megelőzve a tavaly Budapesten Európa-bajnoki címet szerző német párost, Christin Steuert és Nora Schubschinskit.

Mivel a világbajnokság egyben olimpiai kvalifikációs versenynek is számít, ez a három szinkron páros már kvótát szerzett saját országának a londoni játékokra. A két éve Rómában meglepetésre bronzérmet szerző maláj kettős ezúttal a hatodik helyen végzett, míg az egyéni világbajnok Paola Espinosával szereplő mexikóiak csak a nyolcadik helyen végeztek. Ebben a számban Reisinger Zsófia és Kormos Villő révén magyar induló is volt, a mieink végül egyetlen hellyel maradtak le a 12-es döntőről.