Vizes vb

Kína továbbra is verhetetlen műugrásban

  • VNA

Továbbra sem hibáznak a kínai műugrók, hiszen a kilencedik számot is az ő versenyzőjük nyerte meg a sanghaji vizes világbajnokságon.

Bár a pénteki középdöntő szoros végeredménye meglepetést sejtetett, végül mégis a papírformának megfelelő kettős kínai sikerrel ért véget a női műugrók három méteres versenye. A szinkron műugrásban itt Sanghajban már közösen világbajnoki címet szerző Wu Minxia és He Zi párharca viszont legalább izgalmasan alakult és végül alig másfél pontos különbséggel dőlt el. A napokban visszavonult kínai sport-ikon, a kosárlabdázó Jao Ming is a helyszínen tekintette meg a 12-es döntőt, ahol a korábban három méteren két vb-ezüstöt is begyűjtő Wu Minxia lett végül a világbajnok, aki ezzel a tavaly visszavonult tízszeres világbajnok klasszis Guo Jingjing örökébe lépett.

A két kínai versenyző mögött a selejtezőben és a középdöntőben is remeklő Jennifer Abel lett a bronzérmes, aki a szinkronban szerzett ezüstérmével együtt két éremmel utazhat haza Kanadába. Érdekesség, hogy a szám legjobb európai ugrója, az ukrán Anna Pysmenska lett, aki a nyolcadik helyen végzett csupán, az amúgy is csak négy európai ugrót tartalmazó mezőnyben. A pénteki selejtezőben Gondos Flóra a 32. helyen végzett ebben a versenyszámban.

Női 3 méter - döntő
1. Wu Minxia (kínai) 380,85 pont
2. He Zi (kínai) 379,15 pont
3. Jennifer Abel (kanadai) 365,10 pont
4. Christina Loukas (amerikai) 350,10 pont
5. Sharleen Stratton (ausztrál) 330,75 pont
6. Laura Sanchez (mexikói) 329,70 pont