Európa Liga

PSV-Rangers a folytatásban, az oroszok megszállták Hollandiát

Husztiék a Twentéhez érkeznek, az angolok idegenben kezdenek

A nyolcaddöntők első mérkőzésével folytatódik a kontinens második számú labdarúgó kupasorozata, az Európa Liga. Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV a skót Rangerst látja vendégül, Huszti Szabolcs Zenitje szintén Hollandiában szerepel, a Twente fogadja az orosz csapatot, a Gulácsi Pétert soraiban tudó Liverpool pedig a portugál Braga otthonába látogat.

Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV 33 éves átkot szeretne megtörni azzal, hogy legyőzi soros ellenfelét, a Glasgow Rangerst, mivel a vendégek elleni statisztikájuk nem mondható fényesnek (három vereség és egy döntetlen). Emellett azért is fontos a jó hazai eredmény, mert a visszavágót Skóciában rendezik, a Rangers pedig hazai pályán az utóbbi 9 mérkőzésén veretlen maradt.

Ruud van Nistelrooy még a PSV mezében - Fotó: AFP

Mindkét együttes idegenbeli győzelemmel hangolt a mérkőzésre, a vendégek a St. Mirrent győzték le 1-0-ra, míg az Eindhoven Dzsudzsák 93. percben lőtt büntetőjével verte 3-2-re az Excelsiort. A magyar középpályás nagy valószínűség szerint a kezdőben kaphat helyet, és remélhetőleg a Rangers ellen is vezéregyénisége lesz csapatának.

Nem messze Eindhoventől lép pályára Huszti Szabolcs csapata, hiszen a Zenitnek a holland bajnokság második helyezettjét, a Twentét kell felülmúlnia ahhoz, hogy továbbjusson a negyeddöntőbe.

Az orosz csapat épp egy trófea begyűjtése után érkezik Hollandiába, miután hazai pályán legyőzték a CSZKA Moszkvát, és elhódították az Orosz Szuperkupát. A hazaiak is győzelemmel hangoltak az Európa Ligára, hazai pályán 2-0-ra verték a Fehér Csabával felálló NAC Bredát, így izgalmasnak ígérkezik a párharc.

A Liverpool Portugáliában, egészen pontosan Bragában vizitál, Gulácsi Péter csapata valószínűleg már az első mérkőzésen eldöntené a párharcot, ebben azonban nem vehet részt a Manchester United ellen sziporkázó Luis Suárez, valamint a sérült Steven Gerrard sem.

Önbizalomban egyik oldalon sincs hiány, a portugálok a hazai bajnoki címvédő Benficát győzték le 2-1-re, míg a vendégek a már említett ősi rivális Vörös Ördögöket múlták felül 3-1-re.

A Twente-Zenit összecsapáson kívül lesz még egy holland-orosz rangadó, az Ajax a Szpartak Moszkvát látja vendégül, a Villarreal Leverkusenben szerepel, míg a végső győzelemre is esélyesnek tartott Manchester City-t a Dinamo Kijev fogadja.

Európa Liga, nyolcaddöntő első mérkőzés:

PSV Eindhoven-Rangers 19.00 Story Tv
Braga-Liverpool 19.00
CSZKA Moszkva-Porto 19.00
Bayer Leverkusen-Villarreal 19.00 Digi Sport
Ajax-Szpartak Moszkva 21.05
Benfica-PSG 21.05
Dinamo Kijev-Manchester City 21.05 Digi Sport
Twente-Zenit 21.05