Manchester United

A Glazer-család nem akarja eladni a klubot

Az Manchester United amerikai tulajdonosa, a Glazer-család nyilatkozatban cáfolta a klub eladásáról szóló híreket. Decemberben bombaként robbant a hír, hogy a katari királyi család 1,5 milliárd fontot fizetne a Manchester Unitedért a tulajdonos Glazer-családnak, akik 790 millió fontért vették meg a klubot, de a nyilatkozat szerint sem az araboknak, sem másnak nem adják el a világ egyik leghíresebb és legsikeresebb futballklubját.

Manchester United FC"A tulajdonosok továbbra is hosszútávon elkötelezettek a klub iránt. Erról nem zajlottak korábban sem viták, a Manchester United nem eladó, a tulajdonosok semmilyen ajánlattal sem foglalkoztak, az erről szóló hírek spekulációk voltak"- szól a tulajdonosok nyilatkozata.

A nyilatkozatot egyébként a szezon második negyedévének pénzügyi eredményeiről szóló jelentéshez csatolták. E szerint a klub adóssága csökkent, 2010 elején még 512.5 millió font, az év végén 489.4 millió volt az adósságállomány. A kereskedelmi bevételek 30,2 százalékkal nőttek, viszont például a mezeladásokból befolyó összeg csökkent.