Hatharom / Blog / Bejegyzések
Gyengébb eredmények a Bayern diadalának árnyékában
Nem hozott szerencsét a 13-as szám, szerényebb eredményekkel zárult a Bundesliga hétvégi fordulója az olvasóknál és a...

Nem hozott szerencsét a 13-as szám, szerényebb eredményekkel zárult a Bundesliga hétvégi fordulója az olvasóknál és a szerkesztőségeknél egyaránt a hatharom.com és az Eurosport közös Bundesliga-játékában. Olvasóinknál kettő héttalálatos szelvény született. A hatharom.com csapata ezen a héten jobban teljesített, egyenlítettünk összetettben.

A tékozló fiú visszatért és gyakorlatilag győztes gólt rúgott - Fotó: AFP

A 13. fordulóban rendezték az ősz leginkább várt és legfontosabb mérkőzését, a Dortmund-Bayern München csúcsrangadót a fekete-sárgák otthonában. Minden a bajorok mellett szólt, kivéve az utóbbi évek mérlegét, hat bajnoki óta voltak nyeretlenek a BVB ellen. Ezt a rossz szériát most megszakította Pep Guardiola együttese 3-0-ás győzelmével, és nyomatékosította egyeduralmát Németországban.

A slágermeccs előtt a  hatharom.com és az Eurosport szakértői latolgatták az esélyeket, a Dortmund sikerét senki sem várta, a többség (7) a Bayern diadalára tippelt, négyen a döntetlenre voksoltak. A Borussia helyet cserélt a Bayer Leverkusennel a táblázaton, a Gyógyszergyáriak a Herthát verték meg.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

A rangadó árnyékában szinte eltörpült a többi találkozó, amelyeken többé-kevésbé a várt eredmények születtek. Utóbbiak közé tartozik a Wolfsburg nürnbergi vendégjátéka: a jó formában lévő Farkasok zsinórban négy győzelemmel a hátuk mögött nem bírtak utolsó előtti ellenfelükkel, 1-1-es döntetlen lett a vége. A Nürnberg továbbra is nyeretlen az idényben. A Mainz idegenbeli mérlegén javított, egy győzelem és sorozatban négy vereség után ismét nyert, amit a Werder Bremen bánt.

Az Európa Liga-résztvevő Freiburg mindössze másodszor győzött az ősszel, az újonc Eintracht Braunschweiget gyűrte le. Egyre mélyül a válság Huszti Szabolcs csapatánál, a Hannovernél: Mirko Slomka gárdája szeptember 28. óta képtelen nyerni, sőt, hét kör alatt két pontot gyűjtött. A Hamburg pályáján Huszti vezető gólt rúgott, de a HSV hárommal válaszolt.

A Bundesliga másik magyar légiósa, Szalai Ádám is csak egy pontnak örülhetett, pedig a Schalke 2-0-ra vezetett Frankfurtban, végül üggyel-bajjal tudta ikszre hozni a meccset. A Mönchengladbach viszont már a negyedik a tabellán, a Stuttgartban aratott sikerének köszönhetően.

A szerkesztőségek között különversenyben már-már sorminta, hogy egyik héten a hatharom.com, a másikon az Eurosport nyer. Most mi voltunk a jobbak, elfoglaltuk a dobogó első két fokát, a győzelemhez öt találat elég volt maruzsai-től. Összesítésben ismét döntetlen az állás, míg egyéni összetettben továbbra is obivan61 vezet, maruzsai és HBI helyet cseréltek a második-harmadik helyen.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Ezen a héten 645-en tippeltek, ketten találták el kilencből hét mérkőzés eredményét. Közülük Banderas79 volt a gyorsabb. Kedves játékosunk egy általa kiválasztott Bundesliga-csapat sálját nyerte meg!

A német bajnokság ezen a hétvégén folytatódik a hétközi Bajnokok Ligája-meccsek után. A nagyokra ezúttal könnyebbnek ígérkező megmérettetés vár, a Bayern a Braunschweiget fogadja, a Leverkusen vendége a Nürnberg lesz. A Dortmund ellenben nincs egyszerű helyzetben, a BL-ben ki kellene vívnia a továbbjutást, majd Mainzba utazik. November 29., péntek este 20:30-ig tippelhettek!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!

Végezetül felhívjuk figyelmeteket, hogy olvassátok el figyelmesen a tippelés és a nyereményigénylés szabályait a félreértések és az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt!