Nemzetközi foci

Öt hét alatt négy BL-forduló következik! - erre figyelj a következő hetekben

  • Cipolla

Óriási darálás kezdődött a hétvégén, ami a fogadókat is óvatosságra kell intse.

A válogatott szünet után még fel sem ocsúdtunk igazán, máris egy meglepetésekkel teli hétvégén vagyunk túl. Nem feltétlenül a magyar találkozókra gondolunk most elsősorban, de Olaszországon kívül gyakorlatilag mindenhol botlottak a nagycsapatok is. 

Márpedig ez csak az őrült október első felvonása volt! A nemzetközi kupasorozat résztvevői egészen november közepéig szerda-szombat ritmusban játsszák a rangadókat, ehhez viszont mindenképp szükséges egy igazán bő keret. 

Fogadóként így még inkább óvatosan kell bánnunk egy-egy biztosabbnak vélt találkozóval is. Alsóházi együttesek ellen a pihentetés is megjelenhet, míg a BL-ben, amint meglesz a biztos továbbjutás vagy csoportelsőség, ott is komoly tartalékolásra számíthatunk. Azonban amellett sem mehetünk el, hogy éppen melyik együttesről beszélünk. Egy Manchester City, Chelsea jóval szélesebb rotációval bír, mint akár egy Arsenal vagy Liverpool, így természetesen teljesen általánosítani sem szabad. 

Azonban nem csak a legnagyobbakon fog csattanni az októberi meccscunami, hanem azokon a kisebb csapatokon is, akiknek tényleg nagyon rövid a padja. 

Az olyan "törpecsapatok", mint a Plzen, a Maccabi Haifa, a Qarabag vagy akár a Ferencváros is nyugodtan feláldozhatja a bajnoki meccseit, de lesznek azok a klubok, akik mindkét sorozatban megpróbálnak bizonyítani, csak a keretük erre nem feltétlenül alkalmas. Itt a PSG-n kívül bármelyik francia csapatot mondhatnánk első blikkre, de a németeknél a Freiburg, Frankfurt, Union Berlin trió is komoly hullámvölgybe kerülhet a vb kezdetéig. 

Nekünk fogadóknak ezáltal az underdogokat lesz érdemes valamilyen formában támogatni. Egy West Ham is veheti lazábban az EL-találkozóit, miután két győzelemmel nyitott. Bőven benne van a pakliban egy komolyabb rotálás, miután a PL-csapatok számára egyértelműen a honi bajnokság a fontosabb.

A következő napokban természetesen a BL-meccselőzetesek zömével próbálunk segíteni, hogy merrefelé induljunk el egy-egy találkozót megelőzően.