NB I

Tényleg csak a csodában bízhatnak a Lokinál?

  • varin

Néhány éve óriási rangadónak számított, most már csak egy laza kötelező a Fradinak.

Szinte esélytelenként, érvek nélkül indul harcba a Debrecen az ország jelenleg legjobb csapata, a Ferencváros ellen. A Lokinak hazai pályán kéne megtörnie pocsék bajnoki és egyben Fradi elleni szériáját is, ám mint az a címvédő 1.40 körüli szorzójából is látszódik, ennek sok realitása nincs. Ahogyan a hajdúságiak szurkolói blogja is fogalmaz, nehéz lenne most miben reménykedni.

3612154

A pénteken megtartott szurkolói ankéton már a klub első emberei is elismerték, idén a kiesés elkerülése a cél és az sem lesz egyszerű feladat, hiszen nincs pénz megerősíteni az együttest. A Loki sorra bukja el a riválisok elleni mérkőzéseket, Újpesten és Zalaegerszegen sem sikerült pontot szereznie, ha pedig a Paks ellen pontot szereznek a lila-fehérek, akkor a Fradi elleni találkozó pillanatában már kiesőhelyen lesz a csapat.

A játékosok egyértelműen formán kívül futballoznak, Joan Carillo egy hónap alatt nem tudott csodát tenni, a szurkolók pedig egyre kevésbé optimisták. Pedig nagy szüksége lenne egy bravúrra a hazai híveknek, valami olyasmire, mint amikor egy félidő alatt négy gól lőtt a Loki a Honvédnak - nagyjából ekkora lehet a valószínűsége annak, hogy a Debrecen pontot szerez vasárnap.

Csatlakozz a Logibet egyre növekvő táborához, kaszálj úgy, ahogyan a profik is teszik!

A túloldalon azért egy fokkal jobb a helyzet, különösen annak fényében, hogy a Ferencváros megszerezte első EL-pontjait, így pedig tisztességesen búcsúzott az Európa Ligától. Érdekes párhuzam, hogy 2010-ben a Debrecen hasonló körülmények között szerezte meg első sikerét az Európa Ligában, akkor Kabát Péter duplájával a Loki a szintén tartalékos Sampdoriát győzte le Budapesten 2-0-ra.

Ahogyan a Loki formája, úgy persze a Fradi motivációja is kérdés. Azt ki lehet jelenteni, hogy a zöld-fehér játékosokat az NB I-ben sokkal nehezebb motiválni, talán ezért is csak 5 pont a Fradi fórja vesztett pontok alapján. A minőségbeli különbség viszont óriási, már csak a fáradtság és a kedv a kérdés Peter Stöger csapatánál.

[3612154] 2021-12-12 16:30:00 DVSC - Ferencvárosx;5

Az biztosra mondható, hogy ha a szakvezető tudja motiválni majd Tokmacékat, akkor ez egy sima 90 percnek ígérkezik, de egy gólra a hazai csapat is jó lehet. Remek hangulatú, támadó futballt preferáló mérkőzést várunk, ahol nem tudni, milyen eloszlásban, de érvényesül a papírforma.

{"headTitle":"Debrecen-Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-12-12 16:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ferencváros -1.25","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Ferencváros nyer és mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3612154] 2021-12-12 16:30:00 DVSC - Ferencvárosx;