Nemzetek Ligája

Ez a tippünk a nap talán legkeményebb meccsére!

  • varin

Az első hely a tét Gibraltár és Liechtenstein között. Tudjátok, mi következik...

Egész jó kvízkérdés lehetne néhány év múlva valamelyik vetélkedőben, hogy mi a közös Gibraltár és Liechtenstein válogatottjában? Nos, némi tanakodás után rávághatjuk, hogy az egyetlen olyan "dupla", amely ellen San Marino, vagyis Európa leggyengébb válogatottja tétmeccsen egy éven belül pontot szerzett. Így pedig kedden este Gibraltáron egy igazi hatpontos, kőkemény csata van kilátásban.

Kár elbagatelizálni egy ilyen mérkőzést, hiszen az érintettek számára rendkívüli jelentőséggel bír. Amelyik fél nyer, biztos feljutó, míg döntetlen esetén a hazaiak örülhetnek majd. A hazai gárdánál lehetnek csalódottabbak, hiszen a biztos feljutáshoz csak San Marinóban kellett volna nyerniük úgy, hogy a rivális majdnem egy félidőn keresztül emberhátrányban futballozott.

A tét tehát hatalmas, amely természetesen lapokban is kiütközhet. Attól, hogy kiscsapatokról beszélünk, szó sincs finomkodásról és barátságos futballról, amelyet a csoport mérkőzéseinek statisztikái is alátámasztanak.

A csoport összes mérkőzésének statisztikái
Meccs Szabálytalanságok Lapok száma
San Marino-Liechtenstein (0-2) 34 8
Gibraltár-San Marino (1-0) 31 3
Liechtenstein-Gibraltár (0-1) 25 11
Liechtenstein-San Marino (0-0) 34 10
San Marino-Gibraltár (0-0) 26 6

A játékvezető egy máltai úriember lesz, Trustin Farrugia Cann, akinek hatalmas nemzetközi rutinja azért nincs. Idén két EL-meccsen dirigált, összesen tíz lappal, míg felnőtt válogatott meccsen csak jóval jelentéktelenebb találkozókon fújt. Tavaly a máltai bajnokságban 4.5-ös átlagot hozott, ami azért jónak nevezhető a ligában.

Igazából bírótól majdnem teljesen függetlenül, nehéz elképzelni itt a kevés lapot. A máltai sporttárs nem kimagasló, de nem is rossz választás nekünk, így minden adott ahhoz, hogy egy igazi csontzene alkalmával döntsék el a csapatok az első hely sorsát.

{"headTitle":"Gibraltár-Liechtenstein","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-17 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5.0 sárga lap felett","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3287004] 2020-11-17 20:45:00 Gibraltár - Liechtensteinx;