Sportfogadás Suli

Hogyan fogadj a koronavírus idején?

  • varin

Kezeljük helyén az információkat és tudjuk, mikor érdemes a tömeg ellen fogadni.

Ahogyan a munkába járásunkat, családi életünket, mindennapjainkat kőkeményen átírta 2020-ban a koronavírus, úgy kihatással van szokásainkra, hobbijainkra, ezzel együtt pedig a sportfogadásra is. Mára a meccselemzések megkerülhetetlen része lett az információ begyűjtése nem csak az eltiltottak vagy a sérülteket illetően, de a koronavírusos esetekkel kapcsolatosan is. Ez a sportfogadásnak egy olyan szegmense lett, amelyet talán még kicsit a fogadóirodák is tanulnak, ám nekünk, fogadóknak még a bukiknál is bölcsebben és megfontoltabban kell viselkednünk.

Többször, több helyen olvastam az elmúlt hetekben, hogy egyes fogadók mennyire balszerencsésen jártak olyan fogadásokkal, amelyben érintett volt valamilyen módon a koronavírus. Nem titok, én is rengetegszer alapoztam tippet arra, hogy egy csapatnál több a fertőzött játékos, a keret nem tudott együtt készülni, edzéshiányról beszélhetünk, satöbbi. Nem árt azonban, ha ennek tényleg csak akkora jelentőséget tulajdonítunk, amekkorával bír és nem fejvesztve százezrekkel bombázni az adott eseményt, mert hibásan értékeljük az információt, esetleg feltevésekre alapozva teszünk tippeket.


Bízz a profi tippmesterekben, csatlakozz a Logibethez! Ha nincs időd elemezni vagy nem vagy sikeres a sportfogadásban, helyezd bizalmad a profi tipsterekbe!


Az sajnos mostanra világossá vált, hogy a koronavírus kapcsán információelőnyhöz jutni a bukikkal szemben, rendkívül nehéz. A csapatok nemigen publikálják a fertőzöttek listáját, így biztos tényekre alapozni közel lehetetlen, ha azt olvassuk, hogy X csapatnál Y számú koronás van.

És sajnos nagyon is végletekben lehet gondolkozni a téma kapcsán, amelyre több közelmúltbeli példa is bizonyítékul szolgál. Ott van például a Puskás Akadémia Hammarby elleni EL-találkozója. Tudtuk, hogy több játékost is érint a fertőzés, viszont egymásnak ellentmondó információkra tudtunk csak hagyatkozni, hogy milyen kerettel áll ki a felcsúti gárda. Végül a vártnál erősebb csapatot vezényelt ki a magyar bronzérmes csapat, amely rögtön megkérdőjelezte például annak a létjogosultságát, hogy 1.90 körüli oddsról 1.10 alá is beesett a svédek szorzója. Más kérdés, hogy végül laza 3-0 lett az a meccs.

Szintén az Európa Ligából hozott példa a Topolya-Steaua Bukarest meccs, ahol a románoknál lehetett arról hallani, hogy a fél csapat kidőlt. A fogadók rendesen fel is verték a románok szorzóját, akik végül büntetőkkel kiverték a vajdasági gárdát. De hozhatnánk példának a Puskás Akadémia erőteljes rajtját az NB I-ben, egy felkészülési mérkőzést Németországból, Szoboszlai Dominikék BL-selejtezőjét, a cseh válogatott sorcseréjét vagy azt a 10-1-es orosz meccset, amelyre Griezmann szállított egy csodálatos tippet.

Újabb - szerintem - remek példa (és remélem, senki nem sértődik meg az utólag "okoskodáson, higgyétek el, mi kapjuk a legtöbbet...) a vasárnapi Salzburg-Hartberg találkozó. Napvilágot látott a sajnálatos információ, hogy a Salzburgnál koronás játékosok vannak, emiatt nem csak Szoboszlai Dominik nem utazhat el a válogatotthoz, de valószínűleg elmarad a Hartberg elleni meccs, mert a Red Bull kerete karanténban van. Volt, aki kapva kapott az alkalmon, value-t gyanítva a bajnokiban és megpakolta a vendégeket. Mégis miért?


Ha vetted a fáradtságot és elolvastad ezt a cikket, akkor Te máris több lettél, mint egy átlagos fogadó. Ha szeretnél jobban kiigazodni a sportfogadás világában, kövesd továbbra is Sportfogadás Suli cikkeinket!


Ha sok a koronás és nem rendezik meg a meccset, nem volt értelme a fogadásnak, ha pedig megrendezik, a fene tudja, milyen kerettel áll majd ki a Salzburg. Hamar kiderült, hogy a karantén nem is olyan karantén, mint sejtettük, a mérkőzésre sor került, a Salzburg pedig az első csapatával hintett egy hetest.

Ezek mind-mind olyan események voltak, ahol a koronavírus masszív szerepet játszott mind a mérkőzés alakulásában, mind pedig a fogadóirodák szorzóiban. Ám mint azt a fenti példák is mutatják, lehet ezekből hatalmas kaszálás és nagy blama is.

Nincs viszont hatalmas megfejtendő titok a "Covid-betting" kapcsán sem, talán csak annyi, hogy még jobban tudni kell értékelni az információkat és elengedni egy tippet, amikor a varjú value elszállt.

Ha óriási bölcsességeket vártál ettől a cikktől és egy tuti receptet, hogy hogyan is lehet nyerni, akkor bocsi, hiába olvastad el ezt a sok hülyeséget. Pontosan ugyanúgy kell fogadni és ugyanúgy lehet nyerni a koronavírus idején is, ahogyan a normák időkben, talán annyi kitétellel, hogy itt még bátrabban lehet a tömeg ellen fogadni olykor és még hatványozottabban fontos az információk begyűjtése.

Hasznos tanácsok a sportfogadáshoz koronavírus idején
 

  • Biztos információk nélkül, feltételezésekre alapozva ne fogadj a koronavírusra "hivatkozva".
     
  • Kezeld fenntartásokkal a különböző híreket, próbálj a leghitelesebb forrásokból informálódni.
  • Végezd el ugyanúgy az elemző munkát, mint egy normál időszakban, ismerd fel a value-t.
     
  • Nyugodtan fogadj a tömeg ellen, ha úgy érzed, a fogadók nem kezelnek a helyén egy információt, hírt.

 

Ugye, hogy nem írtam semmi olyat, amit ne mantráznánk hetente az olvasókba? Nincs tehát a kezünkben a bölcsek köve, annyit tehetünk, mint máskor. Nem tagadom, nehezebb a koronavírus idején a sportfogadás, de ilyenkor felértékelődik, ha valaki tényleg jó tippmester és ilyenkor talán még jobban előjön a szaktudás.