Sportfogadás

Rekordnyeremény az USA-ban, 1 milliós oddsot fogtak meg!

Április 13-án minden idők legnagyobb sportfogadó nyereményét vitték el az Államokban.

Az, hogy valaki szerencsés, az egy dolog, de hogy milyen jelzőt kellene használni az alábbi történet főszereplőjére, az számunkra még talány. 

A casino.org beszámolója szerint április 13-án, a floridai Gulfstream Parkban megrendezett (zártkapus) lóversenyen egy fogadó minden idők egyik legnagyobb lóverseny nyereményét vághatta zsebre. 

Fotó: calvineyre.com

Hogy esetleg valami titkos varázsgömb volt a birtokában vagy csak egyszerűen látta a jövőt, azt nem lehet egyelőre tudni, de az biztos, hogy a féldolláros szelvényének sikere egészen biztosan csoda. 

Főhősünk egy úgynevezett Pick5 tikettet küldött játékba 0.50 dollár értékben, amivel végül több, mint 500 ezer amerikai dollárt kasszírozott. 

Az ötös kötésből három esemény szorzója már eleve a lehetetlen kategóriát súrolta, hiszen 70/1, 36/1 és 26/1 szorzókkal szerepeltek a szelvényen, ami decimális oddsokra átszámolva 71, 37 és 27 szeres szorzókat jelent. 

Ezzel a három tippel már eleve 14,483 dollár ütötte a markát a szerencsés fogadóknak, a játékszervező közlése szerint összesen 9 olyan szelvényt adtak aznap fel, ami tartalmazta az ominózus három választást. 

Csakhogy az ismeretlen hős másik két választása is bejött, így mind az öt tippje nyertes lett, ez pedig összesen 523 966,60 dollár nyereményt jelentett a számára. Igen, egy gyors fejszámolás után kijön a matek: 1 050 000-es szorzót csípett meg. 

Ez volt minden idők legnagyobb Pick5 kifizetése Észak-Amerika lóversenyeinek történetében. A korábbi rekordot egy 889,726 dolláros szelvény tartotta, amit 2013-ban Louisanában adtak fel, de ott nem volt 1 milliós a szorzó. 

Bár a koronavírus miatt a legtöbb iparág, köztük a sportfogadás is komoly kihívásokkal küszködik, az Egyesült Államokban az államok saját hatáskörrel rendelkeznek. Florida, Arkansas és Kalifornia állam pedig a lóversenyt üzleti tevékenységgé minősítette, így ezekben az államokban továbbra is rendezhetnek lóversenyeket - persze nézők nélkül. 

Hogy ezzel a félmilliós kifizetéssel mennyire sikerült felpezsdíteni a gazdasági életét a játékszervezőknek, az kérdéses, mindenesetre ez főhősünket aligha érdekli.