Szerencsejáték-ipar

Rekordokat döntöget a Tippmix és a Tippmixpro

A bukmékeri fogadások árbevétele tavaly már meghaladta a 250 milliárd forintot a Szerencsejáték Zrt.-nél, az idei bővülés a labdarúgó-Eb és az olimpia révén pedig a 10 százalékot is elérheti.

A Szerencsejáték Zrt. előzetes adatai szerint a két bukmékeri sportfogadás árbevétele tavaly meghaladta a 250 milliárd forintot, amelynek csaknem 30 százalékát az interaktív csatornákon játszható     adta, növelve részarányát a hagyományos lottózókban értékesített Tippmixszel szemben – derült ki a Világgazdaság érdeklődésére a játékszervező által közölt adatokból.

A magyarországi játékszervezőnél arra számítanak, hogy amennyiben megrendezésre kerül a nyári labdarúgó Európa-bajnokság és a tokiói nyári olimpiai játékok, akkor a a bukmékeri játékok forgalma az idén akár 10 százalékkal is emelkedhet.

A lap kérésére a Zrt. közölte, jelen állás szerint a Tippmixen egy esemény 160-170 ezer fogadással kerülhet be a legnépszerűbb tételek közé, a TippmixPro esetében ez a szám egyelőre lényegesen alacsonyabb, 23-25 ezer. Vagyis Magyarországon a papíralapú fogadás még mindig sokkal népszerűbb, mint az online fogadás.

Ezzel összefüggésben a kifizetett nyeremények mérkőzésenkénti összesítésében is nagy a szórás: a Horvátország–Magyarország Eb-selejtező a Tippmixen 559 millió forinttal zárt a tavalyi rangsor élén, a TippmixPrónál pedig ugyanennél a találkozónál 124 millió forint ütötte a fogadók markát, ami szintén éves rekord volt.

A Bajnokok Ligája február 18-án rajtolt egyenes kieséses szakaszában eddig a Lyon–Juventus nyolcaddöntő a legnagyobb sláger: a Tippmixen 176 ezer, a TippmixPrón 25 ezres fogadásszámot hozott, az egységnyi fogadásokat összesítve pedig 991, illetve 108 ezerig jutott.

A Szerencsejáték Zrt. az idei évben nagyobb hangsúlyt fektet az online platformjának népszerűsítésére. Ennek keretén belül a Tippmixpro úgynevezett 'szuperoddsok" várják a topligára fogadni kívánó játékosokat, valamint időszakonként 5000 HUF értékű üdvözlő bónuszt is felkínálnak az újonnan regisztráló fogadóknak.


>>>Hatalmas oddsok a pályán! Regisztrálok a TippmixPro-ra a magasabb szorzókért!<<<

vg.hu/szerencsejate zrt.