FA Kupa

Jön az újabb Arsenal-blama?

  • Tomihmv

Hétfő este a Portsmouth-Arsenal mérkőzéssel kezdetét veszi az FA Kupa nyolcaddöntője.

Artetáékra nehéz 90 perc várhat hétfőn este. - Fotó: twitter.com/arsenal

A legjobb nyolc közé jutásért rendeznek hétközben mérkőzéseket az angol FA Kupában, ahol papíron a legkönnyebb feladata az Arsenalnak van, hiszen a sorsoláskor megkapta a legalacsonyabb osztályban futballozó csapatot, nevezetesen a Portsmouth-t.

Ugyanakkor nem várják túlságosan jó előjelekkel az Ágyúsok a hétfő esti összecsapást, hiszen egy óriási blamát követően utaznak délre. Sikerült ugyanis kiesniük az Olimpiakosz ellen az Európa Ligából, úgy, hogy az odavágón, idegenben 1-0-ra nyertek, majd hazai pályán, a hosszabbítás 120. percében a görögök bevitték a mindent eldöntő találatot, amivel óriási meglepetésre kiestek Mikel Arteta fiai.

A spanyol trénernek tehát igen mélyről kell felpörgetni fiait az újabb kupameccsre, ami egyébként innentől a legfontosabb az Arsenal számára. Ugyanis már csak ebben a sorozatban érhet révbe, a többiből már kiesett, míg a bajnokságban labdába sem rúghat már, még a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helyezéstől is nyolc ponttal van lemaradva perpillanat.

Ami a hazaiakat illeti, a Portsmouth szebb napokat is megélt, 2008-ban például megnyerte az FA Kupát, azonban mostanság csak a League One-ban, vagyis a harmadik ligában tengődik. Ott a csapat 33 kört követően a harmadik helyen áll, de ha lejátssza elmaradt mérkőzését, akkor a második, egyenesági feljutó pozícióba is felcsimpaszkodhat.

A sorozatban ez lesz már a negyedik mérkőzése, és eddig különösebb bravúrt nem vitt véghez, persze, ha nem számoljuk azt, hogy az előző körben a másodosztályú Barnsleyt verte meg és ejtette ki.

A Pompey formája egyébként nem rossz - otthon az utolsó 10 tétmeccsét rendre behúzta -, de azért bőven van különbség a felek közt. Még úgy is, hogy a vendégeknek igen nagy pofonból kell feltápászkodniuk, illetve, hogy egy kupameccsen, amit az alacsonyabb osztályú gárda otthonában játszanak, bármi megtörténhet.

Az őszintét megvallva még így is a londoniak felé billen a mérleg nyelve, de mivel az Arsenalnak gyakorlatilag nem lesz védője - Chambers, Tierney, Kolasinac, Mustafi és Soares is sérült -, illetve Arteta egy-két helyen biztosan változtat - fiatalokat dob a mély vízbe - bőven lehet keresnivalója a Portsmouth-nak.

Ugyanakkor a hendikepes fogadásokba nincs nagy érték, a mindkét csapat szerez gólban viszont annál nagyobb van. Így, hogy a vendégeknél ennyi védekezőjátékos hiányzik, a hazaiakban simán benne van egy gól - főleg úgy, hogy hiányzójuk sem lesz -, de az Ágyúsokban is, hiszen az tényleg meglepő volna, ha egy harmadosztályú csapatnak még egy vegyesfelvágottal sem tudnának betalálni.

Mindezek után tehát mi a mindkét csapat szerez gólt opcióra tesszük le voksunkat, ami összességében nem is fizet rosszul, és jó esély van a zöldülésére.

{"headTitle":"Portsmouth - Arsenal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-02 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3267737] 2020-03-02 20:45:00 Portsmouth - Arsenalx;