Sportfogadás

Nem baj, ha sokat buksz, nesze itt egy VIP-tagság

Az egyik leghíresebb ír buki, a Paddy Power került ellentmondásos sztoriba.

A fogadók védelme és mentális egészségük megőrzése mindig is egy nagyon ellentmondásos téma volt a szerencsejáték-iparban. Bár a bukikat jogszabályok kötelezik arra, hogy folyamatosan felhívják a játékosok figyelmét arra, hogy a sportfogadással bukhatnak, valójában azért a nagy vesztő játékosokat igyekeznek megtartani az irodák. A Paddy Power nevű ír buki esetében most különösen érdekes részletek láttak napvilágot azokról a bizonyos "legértékesebb" játékosokról.

Mint az ugyanis néhány hete napvilágot látott az angol médiában, a buki a legnagyobb veszítő játékosait folyamatosan VIP-játékosoknak kijáró ajánlatokkal és kedvezményekkel bombázza. Az iroda ezzel szeretné elérni, hogy a játékosok továbbra is a kötelékükben maradjanak és lehetőség szerint még többet veszítsenek.

A VIP-státusszal igen különleges kedvezmények járnak. A tagoknak például lehetőségük van akár 10-szeresére megemelt limitekkel fogadni az egyes piacokra, rendszeresen kapnak free beteket, de a legértékesebb ügyfeleket elviszik akár Premier League-meccsekre is úgy, hogy fizetik a szállásukat és az étkezésüket - számoltak be az ügyfelek a VIP előnyeiről.

Ahhoz persze aligha kell agysebésznek lenni, hogy valaki tudja, csak akkor hívnak meg valakit egy Premier League-meccsre, ha az adott illető már bőségesen "kitermelte" például a jegyárat.

Egy másik fogadó arról számolt be, hogy egyik héten, egy nagy bukó szériája után az iroda figyelmeztette őt a felelősségteljes szerencsejáték fontosságára, majd a következő héten már küldte is neki a free bet lehetőségét, visszacsábítva ezzel a kerékvágásba.

Ne felejtsétek el, a fogadóirodák lehetőséget nyújtanak arra, hogy bizonyos feltételekkel tudjatok csak befizetni, illetve beállíthattok magatoknak limiteket is, ami segíthet egyensúlyban tartani a nyereség/veszteség mutatót.

Daily Mail