Sportfogadás suli

Mik a legnagyobb hibák, amiket tippmesterként elkövethetsz?

  • varin

Ha tippadásra adod a fejed, a legfontosabb, hogy a vásárlóid érdekeit tartsd szem előtt. Íme néhány tanács ehhez.

Szerencsére a partneroldalunkon, a Logibeten, illetve a Hathármon is egyre több tippmester próbálja ki magát és méretteti meg tudását. Az örök igazság marad, hogy otthon a meccset nézve a lefújás pillanatában nagyon könnyű egy mérkőzés végeredményét megtippelni, de amikor előre kell megjósolni, mi is várható az adott találkozón, akkor bizony ez már valóban egy nehéz szakma. Ha akár pénzért, akár ingyen árulod tippjeidet, nem árt néhány alapvető igazságot szem előtt tartani, hiszen a tippmesterkedés egy felelősségteljes, komoly szakma, ahol más pénzét teszed kockára. Íme néhány fontos alapvetés, amelyet tarts szem előtt!

Légy tudatában a felelősségednek!

Senkinek a kezét nem foghatod, hogy úgy és azt fogadja, amit te ajánlasz, viszont neked mindig, minden körülmények között szem előtt kell tartanod, hogy a kiajánlott tippeket más emberek (is) pénzzel megjátsszák. Amit te nem fogadnál meg annyival, amennyiért kiajánlod, azt másoknak se próbáld eladni.

Tudd, hogy mit jelent a tét és a bankroll-menedzsment!

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

Minden fogadó más-más bankroll-menedzsmentet és tétrendszert használ. Egy átlagosnak mondható személet szerint a 10/10-es tippeket illik az aktuális bankroll 3-5%-ával megfogadni, ennél bátrabb tétválasztás már kockázatosnak minősül. Tippmesterként legyen kiforrott, állandó tétrakási rendszered, a kiajánlott tétek korreláljanak egymáshoz, azok legyenek logikusak és egyértelműek.

Ne hajszold a veszteséget!

Az egyik legnehezebben betartható szabály, amely nagyon sok esetben dönti el egy tippmesterről, hogy alkalmas-e profinak. A tippadás során nem veheted számításba sem azt, hogy milyen időszakon vagy túl, sem azt, hogy mennyit nyertél, mennyit buktál az előző tippen. Minden tippet önállóan kell tudnod értékelni, annak erőssége nem függhet külső tényezőkön. A veszteség hajszolása rossz döntéseket szül, a visszanyerni akart pénz vagy tét pedig az esetek túlnyomó többségében még mélyebbre taszítja a tippmestert. A rossz szériákat fel kell tudni dolgozni, ha pedig úgy érzed, azok mégis hatással vannak teljesítményedre, érdemes szünetet tartani.

Ismerd a fogadóirodák kínálatát!

Fontos, hogy a piacon megtalálható legjobb szorzót ajánld a fogadóknak. A Logibeten a tippmesterek jelenleg két irodából válogathatnak, pontosan azért, hogy az előfizetőknek a lehető legközelebb legyenek az eredményeik a tippmesteréhez képest. Vedd viszont a fáradtságot, hogy alternatív megoldást keresel, esetleg magasabb szorzóért, amely a te eredményeidet és a tippvásárló pénztárcáját is hízlalja. Ha egy teniszmeccsen 2-0-ra fogadsz, akkor nézd meg a -1.5-es szett hendikepet, ha pedig egy focimeccsen a győztest tippeled meg, akkor nézz körül az ázsiai piacon. Ha ismered a kínálatot, az oddsokat és az alternatívákat, egy mindenki számára előnyös win-win szituációt tudsz kihozni.

Szolgáld ki a vásárlóidat!

Állj úgy az ügyfeleidhez, ahogy azt szeretnéd, hogy ők álljanak hozzád. Ha tanács kell nekik, segíts, ha kérdeznek, válaszolj, ha kíváncsiak a gondolataidra, az indoklásodra, akkor oszd meg velük. A kölcsönös párbeszéd mindkét fél számára előnyös lehet, ráadásul fontos a tisztelet is mindkét oldalról.

Add meg pontosan a tipp részleteit!

Nem minden vásárlód sportfogadás-expert, vannak, akik befektetési céllal vásárolnak tippeket. Ezért is kiemelten lényeges, hogy mindenki számára érthető formában publikáld a tippjeidet, a leírásból egyértelműen kiderüljön, mire is fogadsz. Használd továbbá jól az "Eddig éri meg" szorzót, úgy add meg azt, ami megfelel a valóságnak. Az NBU (no bet under) az a szám, amely alatt nem ajánlod megfogadni a tippet, ez különösen azok számára fontos, akik kevésbé értenek a sportfogadáshoz és az oddsváltozás okaival, eredményével kevésbé vannak tisztában.

Ha pedig próbára akarod tenni tudásod, netán pénzt akarsz keresni a tippmesterkedéssel, látogasd meg a Logibet rendszerét, ahol a legjobb tipsterek között 1000€ kerül kiosztásra.