Tipp

Van benne rizikó, de komoly szorzón nyeretjük az új topcsapatot

Úgy fest meglett az afrikai kontinens saját PSG-je, a szaúdi pénzekből felpumpált FC Pyramids első meccsére pedig egész komoly szorzón fogadhatunk.

Bár a futball-világbajnokságot követően a focirajongók többsége az átigazolási híreket és a zuhanyhíradókat figyeli, a "nagyok árnyékában" Afrikában, egészen pontosan Egyiptomban igen komoly dolgok zajlanak. Egy szaúdi sejk - bizonyos Turki Al-Sejk - ugyanis fejébe vette, hogy csinál magának egy sztárcsapatot, így a korábban az egyiptomi Premier League egyik kiscsapatának számító Al-Assiouty gárdáját afrikai-szinten egészen elképesztő összegekből néhány hét alatt egy topcsapattá pumpálta. Az arab világból érkező tulajdonosokról azt már tudjuk, hogy a pénz nekik nem számít, ezt a tény pedig csak megerősíti, hogy emberünk - bár pontos információk erről természetesen nem állnak a rendelkezésre - rövid idő alatt Egyiptom legtehetősebb klubját faragta az Al-Assiouty-ból.

www.facebook.com/Pyramidsfc

A Nemzeti Sport online verziója részletes írásban foglalkozik a sejk műveleteivel és a gazdasági háttér felturbózásával, számunkra azonban elsősorban a csapat átformálása az igazán fontos információ.

Merthogy az immáron FC Pyramids néven futó csapat szinte teljesen kicserélte a keretét a nyári szünetben. Az egyiptomi bajnokság legjobb játékosai közül többen sem tudtak nemet mondani a mesés fizetésekre, de érkezett öt brazil játékos is a dél-amerikai Serie A-ból. Onnan sem a kiscsapatokból, hanem többek között a Palmeirasból, a Corinthiansból vagy éppen az Atlético-PR-ből.

A palmeirasos Kenóért például 8 és fél millió eurót pengettek ki, ez az összeg pedig a 20 csapatos egyiptomi bajnokság 17 csapatának összértékénél is többre rúg..

 

transfermarkt.de

A szakmai stáb is átalakult, a klubelnök a legsikeresebb egyiptomi klub, az Al-Ahli egykori vezetőedzője lett, a tréner a brazil Alberto Valentim, a sportigazgató Ricardo La Volpe lett, és tagja immáron a szakmai menedzsmentnek az egyiptomi legenda Ahmed Hasszan is.

Szóval a Pyramids felzárkózott a két topklub, az Al-Ahli és a Zamalek mögé. Ezt egyelőre azonban még nem reagálták le a fogadóirodák, így viszonylag kedvező kondíciókkal köthetünk fogadásokat az új sztárcsapat első meccsére.

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy ennyire kicserélt keretnek időre van szüksége a sikerességhez, és azért nem neveznénk bombaerős tippnek a magas szorzó ellenére sem.

Ugyanakkor biztosak lehetünk benne, ha jönnek a pontok, ilyen szorzókat már nem fogunk találni a Pyramids győzelmére a szezonban, példának okáért ott a Zamalek vendéggyőzelme a nyitófordulóban, ami 1.50-es szorzó körül mozog jelenleg.

Nem kell tehát asszonyt-házat felpakolni a kettesre, de 2.80-as szorzóért szerintem megérhet egy próbát egy közepes téttel, óvatosabbaknak pedig ott az X2-es kimenetel, a türelmesebbek pedig megvárhatják a netes bukik dnb-s opcióját is.

 

  • Pyramids (Al-Assiouty) nyer@2.80    
     
  • Pyramids (Al-Assiouty) vagy döntetlen@1.42    
[2823925] 2018-08-03 21:00:00 ENPPI - Alassioutyx;