Spanyol foci

Bundázás történhetett a spanyol kettőben

Fogadási csalás gyanúja miatt a kivizsgálják a Huesca - Gimnastic spanyol másodosztályú találkozót.

Könnyen lehetséges, hogy manipulálták a múlt vasárnap megrendezett Huesca - Gimnastic(0-1) spanyol másodosztályú labdarúgó-mérkőzés végeredményét. Erről a spanyol El Confidencial közölt hosszabb cikket szerdán, a lap szerint pedig az egyik fogadási csalásokra specializálódott szupervizorcég adta le jelzéseit a spanyol szövetségnek, amely most kivizsgálja az esetet.

A feljutást ünneplő Huesca-játékosok a vasárnapi meccs után / Fotó: EFE

A lap szerint az elmúlt öt esztendőben egyetlen mérkőzésre sem érkezett be annyi fogadás és tét, mint a fentire, ami megalapozza a fogadási csalás gyanúját.

A Segunda Liga utolsó előtti fordulóját rendezték a hétvégén, a már biztos feljutó Huesca pedig a kiesés elkerüléséért hajtó Gimnasticot fogadta. Bár a mérkőzés statisztikái alapján a bajnokságban 36 ponttal többet gyűjtő Huesca jóval aktívabb volt, a találkozót a Gimnastic az egykori villarrealos Uche góljával 1-0-ra megnyerte. A 3 pontnak köszönhetően a Gimnastic jó pozícióból várhatja az utolsó fordulót, hiszen abban az esetben nem esik ki a harmadosztályba, ha a mögötte lévő négy veszélyeztetett csapat közül legalább egy nem nyeri meg a maga meccsét.

A beszámolók szerint a mérkőzés előtti utolsó másfél órában elsősorban Kínából és Ukrajnából szaporodtak meg a találkozó beérkező fogadások, a nemzetközi bukmékerek többsége pedig le is zárta a piacait a találkozóra. A fenti képen is látható, hogy volt olyan külföldi bukméker, amely 3.66-os szorzóval hozta ki a találkozót, az odds azonban 1.64-es átlagértéken állt meg végül.

 

Bár a motivációs különbségek miatt akár a fogadók is biztosak lehettek benne, hogy a Gimnastic lesz a győztes, az 1.64-es szorzó az egész bajnokságot tekintve  - összesen 451 mérkőzés - a legalacsonyabb vendégszorzónak tekinthető.

A spanyol liga már bejelentette, hogy nyomozást indít az ügyben, majd az adatokat továbbítják az illetékes hatóságoknak.

A liga szabályzata szerint, amennyiben beigazolódik a manipulálás ténye, hat pontot is levonhatnak a csapatoktól, a találkozó végeredményét pedig törölhetik, de az sem zárható ki, hogy újrajátsszák.a mérkőzést

Ha a Gimnastictól levonnak hat pontot, illetve törlik a meccs eredményét és újrajátszás sem lesz, akkor biztosan búcsút inthet a spanyol másodosztálynak. Az utolsó kanyarban egyébként a már szintén biztos feljutó Rayo Vallecanót fogadja hazai pályán - ha értitek mire gondolok...

240927