Német foci

Ha így folytatja a Dortmund, jövőre nem lesz BL!

Hazai pályán ugyan jönnek a pontok, de idegenben pocsék a Borussia Dortmund formája.

Fotó: Evening Standard

Ha lehet így fogalmazni, nagyon érzékeny kettős vereséget szenvedett el hétvégén a Borussia Dortmund gárdája, amely nem csak kikapott a Ruhr-vidéki derbin Gelsenkirchenben, de hosszabb időre elvesztette első számú gólfelelősét, Michy Batshuayit. A belga támadót bokasérülés miatt kellett Stöger mesternek idő előtt lekapnia és a hírek szerint a vb-szereplése is veszélybe került. Ráadásul a Darazsak harcban állnak még a BL-indulásért, ahol bár van 4 pont előnyük a Lipcse előtt, a helyzetük így sem egyszerű.

Az érintett csapatok hátralévő sorsolása
Leverkusen (51) Dortmund (51) Leipzig (47) Hoffenheim (46)
@Dortmund Leverkusen Hoffenheim @Leipzig
Stuttgart @Bremen @Mainz Hannover
@Bremen Mainz Wolfsburg @Stuttgart
Hannover @Hoffenheim @Hertha Dortmund

Pontok alapján a harmadiktól a hetedik helyig minden nyitott, akár még a hatodik Hoffenheim és a hetedik Frankfurt is bizakodhat abban, hogy odaérnek a negyedik pozícióba. Valójában azonban inkább egy Leverkusen-Dortmund-Lipcse hármas csata várható a dobogó legalsó fokáért, míg a vesztesnek be kell majd érnie az EL-indulással.

A Borussia balszerencséje, hogy sorsolásuk egyáltalán nem kedvező, hiszen bár a Mainz elleni hazai mérkőzés a kötelező házi feladatok közé tartozik - amely az elmúlt években nem is okozott gondot - a másik három meccs kacifántos lehet. Hétvégén ugyanis jön a Leverkusen, majd utaznak Brémába, végül a bajnokságot Szalai Ádám Hoffenheimje ellen zárják.

Szélsőséges esetben ez végződhet 3-5 ponttal is, ami azt jelentené, hogy erőteljesen nézniük kéne a vetélytársakra is Reuséknak.

Melyik csapat végez az első 4-ben?
Schalke 1.005
Borussia Dortmund 1.12
Bayer Leverkusen 1.14
Leipzig 4.50
Hoffenheim 10.00
Eintracht Frankfurt 34.00

A BvB top4-ére kínált 1.12-es szorzó jól jelzi, hogy óriási aggódásra azért nincs ok a Signal Iduna Parkban, de azért bőségesen benne van a pakliban, hogy a Lipcse 12 ponttal zárja a szezont, ekkor pedig még lehetnek nehéz percei Stögeréknek.

Szerintetek érdemes valamelyik outsiderre fogadni vagy marad a jelenlegi kvartett a top4-ben?

[2544183] 2018-04-21 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusenx;
239384