Európa Liga

Jöhet a szokásos tipp az Atléticóra?

Hazai pályán érinthetetlen Diego Simeone csapata, így akár már otthon eldönthetik a továbbjutást.

A Bajnokok Ligájához hasonlóan a legjobb négy közé jutás a tét az Európa Ligában is. A Lazio-Salzburg, Arsenal-CSZKA Moszkva és Lipcse-Marseille mérkőzések mellett egy Atlético-Sporting derbit rendeznek, minket pedig hosszútávú fogadásunk okán ez a meccs tart leginkább lázban.

   
Atlético Madrid Döntetlen Sporting Lisszabon
1.30 4.75 9.75

Jó hír a longtermünk szempontjából, hogy a spanyolok kaphattak volna rosszabb sorsolást is, a portugál együttes azért nem tartozik a verhetetlen gárdák közé. Mindkét fél a BL-csoportjának harmadik helyéről került tovább a második számú kupasorozatba, ám hogy melyik oldalon is van a rutin, az talán nem is kérdéses.

A Sporting gárdája 2008 óta 29 mérkőzést játszott valamely kupasorozat főtábláján, ám ezek közül csupán hetet tudott megnyerni.

A luzitánoknál ráadásul többen is hiányozhatnak a kezdőből, Seydou Doumbia (23/7) játékára biztosan nem kerül sor, de William Carvalho (34/1) és Sebastian Coates (40/3) is sérüléssel küzd. A hazaiaknál Filipe Luís (29/1) biztos hiányzó, ám Diego Simeone védősora így is bombaerős lesz, efelől kétségünk se legyen.

[2736520] 2018-04-05 21:05:00 Atlético Madrid - Sporting CPx

Visszatérhet viszont a kezdőbe Antoine Griezmann, aki hétvégén eltiltása okán pihenőt kapott, és az előzetes információk alapján nem a Deportivo ellen győztes gólt szerző Gameiro, hanem Diego Costa lesz majd a francia csatártársa. Odaát Bas Dost lesz az, aki rémisztgetheti majd a hispán bekkeket.

Természetesen nehéz kijelenteni azt, hogy egy EL-negyeddöntő melyik csapat számára fontosabb, de talán most a Sportingnál inkább a bajnokság a prioritás, hiszen akár a dobogóról is lecsúszhatnak majd a zöld-fehérek. Az Atlético Madrid viszont a harmadik helynél rosszabb helyen nemigen végezhet, az pedig csak presztízskérdés, hogy megelőzik-e a szezon végén a Real Madridot vagy sem.

Láthattuk a Matracosokon a Lokomotiv Moszkva ellen is, hogy a motivációval nincsen gond, két meccsen nyolcig jutottak Grizmannék. A Wanda Metropolitanóba ráadásul nem gólt lőni érkeznek a csapatok, ezt jelzi az is, hogy immáron 737 perce érintetlen otthon Oblak hálója. Mindezek ismeretében a szokásos tippel próbálkozunk az Atlético meccsére, remélve, hogy már az első mérkőzésen magabiztos előnyhöz jutnak a spanyolok.

hatharom.com
Atlético Madrid 0-ra nyer
@ 1.70
[2736520] 2018-04-05 21:05:00 Atlético Madrid - Sporting CPx;