Sportfogadás

Két hosszútávú fogadással kaszálnánk a Bajnokok Ligájában

Az alábbi cikkünkben megtudhatjátok, hogy kikre érdemes fogadni a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Szerintünk a Kiel esélyes a végső győzelemre a BL-ben. - Fotó: Facebook

A Szeged elleni meccset követően már elgondolkoztam rajta, de a Löwen elleni magabiztos sikert követően, illetve a hétvége eredményei után egyértelművé vált számomra, hogy megjátszom a Kiel végső sikerét a Bajnokok Ligájában.

A német csapat pocsékul teljesített a szezon eddigi részében, de a Szeged úgy felhozta a gárdát, hogy simán tönkreverte azt a Löwent, amelyik csapat nem csak a Bundesligában, de még a BL-ben is jól teljesített, egészen addig, amíg a bajnokságért el nem dobta azt.

Hogy áll most a Bajnokok Ligája?

A Vardar és a PSG alanyi jogon ott van a negyeddöntőben, de az első meccs alapján a Nantes, a Kielce, a Flensburg és a Kiel csapatáról is gyakorlatilag kijelenthető ugyanez. A vasárnapi meccs alapján a Veszprém esélytelen, hogy ledolgozza hátrányát, ám erre nem vennék mérget, és arra sem, hogy a Barcelona nem tud visszajönni mínusz 3-ról. Ha az utóbbi kettő beigazolódik, akkor Flensburg-Barcelona, Nantes-Veszprém, PSG-Kielce és Kiel-Vardar meccseket rendeznek a Final Fourba jutásért.

A negyeddöntőben tehát papíron a legnehezebb ellenfelet, a címvédő macedón gárdát kapja a német alakulat, azonban a szkopjei csapat a szezon végén szétesik, a legjobb játékosok eligazolnak, helyükre perpillanat úgy tűnik, hogy nem érkezik minőségi pótlás. Ez pedig a szezon hajrájára rányomhatja a bélyegét, egyébként is a gárda tavaly elérte célját, vagyis bőven lesz keresnivalója a Kielnek a párharcban.

Ha tovább tekintünk a többi párharcra, akkor látható, hogy egyedül a Kielnek van esélye német csapatként bekerülni a Final Fourba, már pedig elég nagy szégyen lenne, ha a tavalyihoz hasonlóan ezúttal sem lenne német gárda a kölni négyesdöntőben. Sőt tovább megyek, az is fura lenne, ha 2014 után zsinórban negyedik alkalommal nem a világ legerősebb bajnokságából érkező gárda zárna élen a BL-ben. Minderre pedig szerintem csak a Kielnek van reális esélye jelenleg.

Noha nagyon sokan mondják azt, hogy ez az év a PSG-é lesz, azonban a franciák a saját bajnokságukat sem tudják megnyerni, ráadásul láthattuk tavaly, hogy egy meccsen, semleges pályán (a Kielnek a Köln igazából hazai pálya) bárki képes felvenni a párizsi gárdával a versenyt.

Érdemes lehet tehát a Kielre fogadni, hiszen egyrészt pazar szorzót kínálnak rá a bukmékerek, másrészt nagyon jól védhető a tipp. Ha például a Veszprém, netalántán a Barcelona is kiesik a hétvégén, akkor zuhanásnak indul a THW-re kínált odds (azonnali profit).

Sok még ugyan a kérdőjel, de nálam 3/10-et bőven megér ez a tipp az eddigiek alapján.

 
hatharom.com
A Kiel nyeri a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját
@10.75
Tét: 3/10

A nőknél a CSM Bukarest az egyik favorit. - Fotó: Facebook

Van egy másik tippem is, ami a női kézilabda Bajnokok Ligájára vonatkozik, és már írtam is róla, még Nora Mörk sérülését követően.

Azóta a győrieknél sajnos Tomori Zsuzsanna is kidőlt a sorból, Stine Oftedal is sérülést szenvedett, neki azonban "csak" erősebben megrándult a bokája, igaz, még kérdés, hogy mikor tér vissza. Eduarda Amorim továbbra sem százszázalékos, ráadásul menet közben Ambros Martín úgy döntött, hogy feláll a kispadról, s a klub elöljárói szerdán döntenek arról, hogy ki lesz a következő szezontól a gárda mestere.

Ez mind olyan előjel, ami nem az ETO malmára hajtja a vizet, ráadásul a győriekhez hasonlóan a vetélytársak is könnyű ellenfelet kaptak a legjobb négy közé jutásért. Kivéve a Rosztov, amely gárda a Fradival találkozik, vagyis már a 4 közé jutással is problémái lehetnek, vagyis szerintem az oroszokkal továbbra sem kell számolni, akiknek egyébként sincs tapasztalata a Final Fourról. Ellenben a Vardarral, amely csapat egyedüliként valamennyi négyesdöntőben részt vett eddig, illetve mióta teletömték pénzzel a Bukarestet, ők is ott voltak az F4-ben, és 2016-ban meg is nyerték azt Budapesten, pont a félig-meddig hazai pályán játszó Győr ellen.

Noha a férfiakhoz hasonlóan a női csapat is szétszéled Szkopjéban (durvábban, mint az erősebbik nemnél, hiszen érkezőt nem jelentettek még be, a kulcsjátékosok egytől egyig elhagyják Macedóniát, s a hírek szerint hazai játékosokkal töltik fel a gárdát), a csapatban még ott van a tűz, hogy utoljára, együtt dobbantsanak egy nagyot, ami miatt potenciális esélyes a macedón gárda.

Na meg persze a román alakulatnak is órási esélye van a végső győzelemre, amely Cristina Neagu érkezésével jelentősen megerősödött, viszont az idei szezon során egy-két meccsen betlizett a gárda. Igaz, ennek kiköszörülésére Per Johanssont ismételten megnyerték a csapat kispadjára pár napja, akivel tavaly a CSM elverekedte magát Budapestig, s végül bronzérmet szerzett ott.

Február elején még csak 49 százalékos profitot realizálhattunk, ha tétjeinket jól osztottuk el a macedón és a román gárda közt, azonban perpillanat 93,7 százalékos haszon is elérhető a    -nál (jelenleg a magyar online bukmékernél éri meg leginkább fogadni az előbb említett két csapatra), amit már tényleg nem szabad otthagyni.

Főleg úgy, hogy a Vardar a Midtjylland, a CSM pedig a Metz ellen toronymagas favorit a negyeddöntős párharcokban, azt követően pedig elődöntőben még az is lehet, hogy elkerülik egymást, s végül a finálét épp az általam favorizált két gárda játssza... 

 
hatharom.com
A CSM Bukarest vagy a Vardar Szkopje nyeri a női kézilabda Bajnokok Ligáját

@3.80 CSM Bukarest

@3.95 Vardar Szkopje

Tét: 10/10 (5,10/10 CSM Bukarest - 4,90/10 Vardar Szkopje)