Kézilabda BL

Ezt várjuk a Veszprém, a Győr és a Fradi meccseitől

Tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde - ezúttal arra vállalkoztak, hogy a Veszprém, a Ferencváros és a Győr mérkőzéseiből egy kombinációs szelvényt gyúrnak össze szombatra.

Többek közt a Veszprém meccsével nyernénk szombaton. - Fotó: Facebook

Veszprém-Celje
Tipp: Celje +9,5
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

Egyszerű a képlet veszprémi szemszögből, ha nyer a Telekom, biztosan második helyen zárja a csoportkört. Tovább nem is érdemes számolgatni, hiszen a felek között nagy a különbség, amit jól mutat a bukik háromesélyben kínált szorzója is. A Celje 2007 óta az összes tétmeccsét elbukta a Veszprémmel szemben, az őszi meccsen nyolc góllal nyertek Nagy Laciék (39-31), vagyis semmi nem utal arra, hogy ezúttal valami meglepetés lenne készülőben.

A Celje már kiesett, így számára teljesen tét nélküli ez a találkozó, ugyanakkor a Veszprém Arénában minden játékos számára megtiszteltetés játszani, így aligha fogják eldobni maguktól a szlovénok ezt a meccset. Vélhetően a Veszprém nagyon megnyomja majd az első félidőt, de amennyiben meglesz a nagy különbségű, biztos vezetés, a mérkőzés hajrára már inkább hajazhat egy bemutatómeccsre, így pedig szerintünk a Celje 10 gólon belül tud majd maradni.

Nyk-Győr
Tipp: Győr
Odds: 
1.19 @ Tippmixpro

Hiába sérült több meghatározó játékosa is a Győrnek, az ETO pazar formában van, amit mi sem bizonyít annál jobban, hogy hétfőn négy góllal győzte le a CSM Bukarest együttesét. A románok elleni siker egyébiránt azt is jelenti, hogy Görbicz Anitáék átvették a vezetést az 1-es jelű középdöntőbeli csoportban, ami két fordulóval az etap vége előtt igen jó eredmény.

Ahhoz, hogy végül az első helyen zárjanak a zöld-fehérek, "mindössze" annyit kell tenniük, hogy a hátralévő két mérkőzésüket megnyerik. Először Dániába, a Nyk otthonába látogatnak Ambros Martínék, majd végül a Ljubljana elleni hazai meccsel zárnak. Utóbbi találkozót borítékolható, hogy behúzzák, de északon is nagy esély mutatkozik a sikerre, hiszen bő három hete nagyon könnyedén, 9 góllal győztek le hazai pályán a Nyk csapatát.

A február eleji meccshez képest a mostani annyival lesz másabb, hogy Nora Mörk biztosan nem lép pályára, ám a CSM Bukarest ellen láthattuk, hogy a világ legjobbjának titulált játékos hiánya sem jelentett problémát az ETO-nak. Mivel ezúttal a románnal egy jóval szerényebb képességű gárdával néz farkasszemet a Győr, ezért úgy véljük, hogy lendületből behúzza soros meccsét.

Ferencváros-Metz
Tipp: Ferencváros
Odds: 
1.42 @ Tippmixpro

Sorsdöntő mérkőzés előtt áll a Ferencváros, hiszen győzelmi kényszerben lép pályára a Metz ellen. Ugyanis a 2-es jelű középdöntőbeli csoportban a franciák két egységgel megelőzik a magyar csapatot, azonban, ha győzni tudnak szombaton Elek Gábor tanítványai, akkor pontszámban beérik riválisukat, ha pedig a különbség legalább háromgólos lesz, akkor meg is előzik őket.

A hazaiak sikerére pedig minden esély megvan, hiszen hiába kapott ki idegenben a Ferencváros a Metztől, a magyar csapat nagyobb játékerőt képvisel, mint ellenfele. Egyébként is, a Fradi jó formában várja a találkozót, múlt héten Montenegróban tudott nyerni, ahol például a franciák öt góllal kikaptak. Ugyanakkor tény és való, hogy a Metz szűk egy hete véghez vitte azt a bravúrt, hogy legyőzte a Vardar Szkopjét hazai pályán, amely csapatnak az volt az első veresége az idei szezonban.

Azonban ez egy teljesen más mérkőzés lesz, hiszen a macedónoknak az a meccs gyakorlatilag nem osztott, szorzott, mivel voltaképp biztosan megnyerték a csoportot. Ráadásul ezúttal a Metz játszik idegenben, ahol nem igazán megy a csapatnak a fontosabb meccseken, míg a Fradi a hazai oroszlánbarlangjában sziporkázik, amit mi sem bizonyít jobban, hogy például tavaly hat góllal győzte le francia riválisát. Ha ekkora különbség ezúttal nem is lesz a felek között, mégis úgy véljük, hogy a zöld-fehérek behúzzák a szombati összecsapást.

hatharom.com

Veszprém-Celje Celje +9,5
Nyk-Győr Győr
Ferencváros-Metz Ferencváros
@2.28
Fogadási határidő: 13:30