Német foci

Amikor a lesajnált sereghajtóra éri meg fogadni a sztárcsapat ellen

Nem csak mumusa a Köln a Dortmundnak, de sokkal jobb formában is vannak a Kecskések, mint a BvB.

   
FC Köln Döntetlen Dortmund
4.00 3.45 1.85

Néhány héttel ezelőtt, ha megláttuk volna a fenti szorzókat, fejünket csóválva rohantunk volna a köteg húszezresekkel, hogy megfogadjuk ezt az első ránézésre igencsak value-nak tűnő 1.85-ös szorzót. Azóta viszont a két csapat teljesen ellentétes utat járt be, a Köln pályája felfele ível, míg Dortmundban mostanság a poklot poklát élik a hívek.

A Kecskések ugyanis az év eleji hihetetlen mélységet követően magukra találtak és biztos kiesőből hamar "még akár benn is maradhatnak egy kisebb csodával"-csapattá léptek elő. Ez elsősorban a december elején leülő Stefan Ruthenbecknek köszönhető, aki az utolsó négy bajnokiján tíz pontot is szerzett a csapatával, pedig a Wolfsburg, a Gladbach, a Hamburg és az Augsburg nem voltak éppen habkönnyű ellenfelek. A sereghajtónál különösen a 29 éves támadó, Simon Terodde formája impozáns, tőle retteghetnek a fekete-sárgák is.

[2544093] 2018-02-02 20:30:00 1. FC Köln - Borussia Dortmundx;10

Dortmundban közel sem lehetnek ennyire bizakodóak, a BvB a hatodik helyig csúszott vissza a három nyeretlen bajnokinak köszönhetően, Peter Stöger csapata ráadásul a Német Kupától is elköszönt. Noha a csapat megvált első számú gólfelelősétől, Aubameyangtól, közel sem biztos, hogy a csapatmorálra ez majd negatívan hat, sőt. Az már viszont más kérdés, hogy milyen gyorsan tud majd beilleszkedni Michy Batshuayi a Dortmundba, ráadásul kezdő támadóként lényegesen nagyobb lesz rajta a nyomás, mint Londonban volt, ahol csak stabil csereembernek számított.

"Csak rajtunk múlik, hogy milyen gyorsan tudjuk beilleszteni Michyt a csapatba, az azonban biztos, hogy pénteken a keret tagja lesz. Éhes a sikerre, nagyon motivált és nagyon szeretne menni a világbajnokságra, tehát mi is bizakodunk.

Keményen dolgozik, nagyon hasznos és veszélyes játékos a tizenhatoson belül. A Chelsea-nél is bizonyított, ez látszik a számain is, így joggal hisszük, hogy illeszkedni fog a csapatunkba. Aubameyang távozásával kaptunk egy nyugalmat, ezt pedig szeretnénk arra használni, hogy elérjük kitűzött céljainkat a szezonban" - nyilatkozta őszintén Stöger.

[2544093] 2018-02-02 20:30:00 1. FC Köln - Borussia Dortmundx

Mindkét csapatnál több játékos szereplése kérdéses, a hazaiaknál Risse (6/0), Handwerker (10/0), Bittencourt (18/1) és Klünter (23/1) nem bevethető, míg a vendégeknél Schmelzer (15/0), Durm (0/0), Rode (1/0), Reus (0/0), Jarmolenko (24/6) és Phillipp (17/6) küzd sérüléssel.

Ősszel Dortmundban 5-0-ra nyertek a fekete-sárgák, ám az azt megelőző három szezonban egyszer sem tudott nyerni a BvB, sőt a Köln kétszer is otthon tartotta a három pontot. Ennek fényében semmiképpen sem lesz sima mérkőzés és gólzápor sem túl valószínű. A döntetlenre 3.45-öt fizetnek a bukik és bizony benne van a pakliban, hogy a vendégek folytatják remiszériájukat.

[2544093] 2018-02-02 20:30:00 1. FC Köln - Borussia Dortmundx;
239384