Premier League

Az Arsenal és a Tottenham meccseivel kaszálnánk

Az Arsenal-Crystal Palace és a Southampton-Tottenham meccsekkel nyernénk a hétvégén.

Wengerék ismét bajba kerülhetnek. - Fotó: dailystar

Arsenal-Crystal Palace
Tipp: Crystal Palace +2 (európai hendikep)
Odds:
1.55 @ Tippmixpro

Gödörben van az Arsenal, ez nem vitás. Wengerék az utolsó hét tétmeccsükből mindössze egyet nyertek meg, perpillanat öt nyeretlen mérkőzéssel a hátuk mögött fogadják a városi rivális Crystal Palace-t.

Az Ágyúsok gyenge teljesítményének az oka, az egyre több sérült, illetve a sztárok körüli átigazolási hercehurca is borzolja a kedélyeket. A hazaiaknál ugyanis Cazorla, Giroud, Maitland-Niles és Kolasinac kérdőjeles, Monreal, Koscielny és Özil most épült fel, még nem százszázalékosak, Walcott és Coquelin eligazolt, míg Sánchez is erre készül, s evégett Wenger nem szerepelteti a chileit.

Mindezeknek köszönhetően az Arsenal abszolút nem emelkedik ki a mezőnyből, amit láthattunk a múlt héten, amikor a gyengécske Bournemouth otthonában hajtott fejet, méghozzá előnyből. Avagy bőven lesz keresnivalója a Crystal Palace-nak szombaton az Emirates Stadionban, főleg úgy, hogy a csapat jó formában van.

A Sasok az elmúlt két bajnokijukat megnyerték, s noha pár hete hazai pályán 3-2 arányban alulmaradtak az Ágyúsokkal szemben, az akkori ellenfélből a két gólt szerző Sánchez nem lép pályára. Ezen kívül hiába van sok sérültje Hodgsonnak - Townsend, Wickham, Sakho, Ward, Puncheon, Dann, Schlupp biztosan kimarad -, a maródiak többsége régóta hiányzik, a csapat hozzászokott a hiányukhoz, s az utóbbi hetekben nélkülük brillírozott.

Összességében tehát a hazaiknál gyakorlatilag áll a bál, amit a jó képességű, s jó formában lévő Crystal Palace kihasználhat. Ha mégsem tudna pontot szerezni a vendégcsapat, akkor sem várunk kiütéses hazai sikert, maximum egygólost, így a Crystal Palace +2-es európai hendikep jó választásnak tűnik. Egyébként is, a felek utolsó hét egymás elleni eredménye alapján ez a tipp mindössze egyszer ment volna el.

[2522973] 2018-01-20 16:00:00 Arsenal - Crystal Palacex;

Southampton-Tottenham
Tipp: Tottenham
Odds: 
1.60 @ Tippmixpro

Egyre nagyobb hullámvölgyben van a Southampton, hiszen november közepe óta nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni. A Szentek az azóta lejátszott 10 meccsből ötöt elveszítettek, egyet éppen a Tottenham otthonában.

A karácsonyi találkozón a Spurs minden játékelemben felülmúlta a vendégcsapatot, így még az 5-2-es, kiütéses siker sem volt túlzó. Arra, hogy ez megismétlődjön, vagy legalább a londoni csapat nyerni tudjon, igen nagy esély van.

A vendégeknél ugyanis minden kulcsjátékos bevethető, a Kane-Eriksen-Alli-Szon tengely bombaformában van, különösen az angol válogatott gólzsák, aki a Soton ellen újfent nagyon motivált lesz. Karácsony másnapján Kane megdöntötte az egy naptári évben szerzett gólok számát a Premier League-ben - a 2017-es esztendőt tekintve sem szerzett nála több találatot -, míg vasárnap a 100. gólját jegyezheti a Premier League-ben.

Mindezek után, illetve figyelembe véve azt, hogy a felek utolsó három egymás elleni tétmeccsét rendre a Spurs nyerte, úgy véljük ezúttal is a vendégcsapat diadalmaskodik majd.

[2522979] 2018-01-21 17:00:00 Southampton - Tottenham Hotspurx;
hatharom.com
Arsenal-Crystal Palace Crystal Palace +2 (európai hendikep)
Southampton-Tottenham Tottenham
@2.48
Fogadási határidő: 16:00