Férfi kézi Eb 2018

A horvátok és szerbek meccsére fogadunk - napi tippek az Eb-re

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden játéknapra összeállítanak egy szelvényt. Eddig 2/2 a mérleg, lássuk milyen tippsorral készültek vasárnapra, az odds 1.72-szeres.

Cindric megfelelő helyettese lehet Duvnjaknak. - Fotó: cro2018.ehf-euro.com

Izland-Horvátország
Tipp: Horvátország
Odds:
1.23 @ Tippmixpro

Izland pazarul kezdte az Eb-t, hiszen skandináv rangadót nyert "underdogként" Svédország ellen, azonban mindezt csak a jó első félidőnek, illetve hat játékosának köszönheti.

Az északiaknál ugyanis mindössze ennyien szereztek gólt a svédek ellen, ráadásul ezen játékosok közül Sigurdsson és Gunnarsson végig játszotta a meccset, Palmarsson 53, míg Gunnarsson 50 percet volt a pályán. Avagy Izlandnak gyakorlatilag egyetlen egy valamire való sora van, hiszen a 16-os keretből négyen pályára sem léptek, hárman pedig értékelhetetlen percet töltöttek a parketten.

Ezzel szemben a horvátoknál minden posztra jut legalább két klasszis játékos, még úgy is, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Duvnjak a szerbek elleni meccs utolsó percében kidőlt, s számára véget ért a hazai rendezésű Európa-bajnokság. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy a Kiel kulcsembere helyén olyan játékosok találhatók a horvátok keretében, mint Cindric vagy Karacic, akik egyrészt kiválóan játszottak a szerbek ellen, másrészt a tavalyi szezon végén Bajnokok Ligáját nyertek a Vardar Szkopjéval, vagyis nem nyeretlen kétévesekről beszélünk.

Összességében tehát egy cseppet sem gyengült Horvátország, ráadásul hazai pályán játszhat, ahol a közönség hathatós támogatás is élvezheti, arról nem is beszélve, hogy 2011 óta mindig legyőzte Izlandot tétmérkőzésen, vagyis nem kérdés, hogy kire fogadunk vasárnap este.

Szerbia - Svédország
Tipp: Gólok száma 57.5 alatt
Odds: 
1.40 @ Tippmixpro

A másik mérkőzésünk is az A-csoportból került ki, ahol Szerbia és Svédország az életéért játszik. Mivel mindkét válogatott elbukta az első mérkőzését és egy mostani vereség akár a kiesésüket is jelenthetné. A svédek majd az utolsó körben a házigazda horvátokkal, a szerbek pedig az izlandiakkal meccselnek.

A tét tehát nagyon komoly lesz, éppen ezért nagy harcot várhatunk. Egyik csapatra sem jellemző a rohanós támadójáték, megbecsülik a labdákat és első sorban a kemény védekezésre alapoznak.

A szerbek a horvátoknak 22 gólt tudtak lőni, a svédek az izlandiaknak 24-et, az egymás elleni eredményeik pedig szépen alá is támasztják ezt a tippünket. Erősíti továbbá a fogadásunkat, hogy Marko Vujin kihagyja a találkozót, márpedig ő a szerb csapat egyik legnagyobb fegyvere támadásban.

Összességében véleményünk szerint ez egy underes találkozó lesz, így az eltolt határral próbálunk meg operálni.

hatharom.com
Izland-Horvátország Horvátország
Szerbia - Svédország Gólok száma 57.5 alatt
@1.72
Fogadási határidő: 18:15