Női kézi-vb

A magyarok és a szerbek meccseivel nyernénk - napi tippek a vb-re

Elrajtolt Németországban a női kézilabda-világbajnokság, tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde - pedig arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt. Szombatra már tippekkel készültünk, lássuk mit válogattak össze tippmestereink a hétvége első napjára.

Gólgazdag meccsel kezdhetnek a szerbek. - Fotó: Timeout Magazin

Szerbia-Kína
Tipp: Több, mint 51,5 gól
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

A szerbek 2012-ben a negyedik helyet csípték el az Eb-n, majd 2013-ban ezüstöt szereztek a világbajnokságon. Ezt követően viszont igen komoly problémák voltak a válogatott körül, a sztárok közül sokan nem is vállalták a játékot, így a gárda nem tudott eredményeket felmutatni.

Azonban az idei torna előtt összeállt újra a csapat, s olyan kézilabdázókkal utaztak Németországba, mint Tomasevics, Krpez, Damnjanovics, Lekics vagy Cvijics, avagy komoly potenciál van a gárdában. A szerbeknek ráadásul szerencséjük is van, hiszen szombaton Kína, vasárnap pedig Kamerun ellen játszanak, míg hétfőn pihenő jön, avagy két önbizalomnövelő sikerrel a hátuk mögött várhatják a fontos mérkőzéseket. A pihenőnapnak köszönhetően pedig az első találkozókat is megnyomhatják, avagy mindkét nap gólzáporra van kilátás.

A kínaiak pedig méltó partnerek lehetnek ebben, hiszen a komolyabb válogatottak ellen temérdek gólt kapnak, ugyanakkor a "run and gun" stílusukban benne van az, hogy 20-nál több gólt is képesek termelni a nagyok ellen - lásd a 2015-ös vb-t, ahol a svédeknek 28-at, a lengyeleknek 24-et, míg a hollandoknak 21-et lőttek -.

Összességében azon a véleményen vagyunk, hogy a szerbek egy olyan magabiztos győzelmet aratnak szombaton, hogy a mérkőzésen a gólokban sem lesz hiány, s könnyedén összejöhet 52 találat.

Norvégia-Magyarország
Tipp: Norvégia -1,5
Odds: 
1.30 @ Tippmixpro

A magyar csapat az elmúlt évek legjobb válogatottjával kezdi meg szereplését a tornán. Tomori és Szucsánszki kiválása nagy kérdőjeleket hoz magával, komoly kérdés, hogy a két rutinos klasszis játékos nélkül mire leszünk képesek. A múlt heti felkészülési tornán 29-24-es vereséget szenvedtünk Norvégiától, tettük ezt úgy, hogy az első félidő nagy részében kifejezetten biztató volt a játékunk. Ez viszont intő jel lehet a norvégoknak is, akik nem fognak minket fél vállról venni, sőt, biztosak lehetünk benne, hogy rendkívül magas intenzitással játszanak majd a nyitómeccsen.

Sajnos a két keret között nagy a minőségbeli különbség a skandinávok javára. Kim Rasmussen és Görbicz Anita is elmondta, hogy tudatosan kell felépíteni a vb-t, vagyis elsősorban a svéd, cseh, lengyel meccsekre kell fókuszálnunk. Kiváló hangulat és közel telt ház várja majd a csapatok, így jó kis küzdős meccs kerekedhet ki ebből a párharcból, ám a realitások talaján maradva azt kell, hogy mondjuk, a norvégok jobbak nálunk legalább két góllal.

hatharom.com
Szerbia-Kína Több, mint 51,5 gól
Norvégia-Magyarország Norvégia -1,5
@1.75
Fogadási határidő: 15:30