Nemzetközi foci

Jól kerestek hétvégén a bukmékerek

A fogadóirodák legnagyobb rémálma, ha minden népszerű és favorit csapat megnyeri a meccsét. Hát, ezen a hétvégén nem kellett izgulniuk.

Jó pár meglepetés született hétvégén az európai topligákban, sok sportfogadónak okozva ezzel bosszúságot vagy éppen örömöt, függően attól, ki miben látott fantáziát a meccseken.

A meglepetések sorát kezdjük a szombati nappal, ahol az angol Premier League-ben a Tottenham nem bírt a Wembleyben a West Bromwich Albionnal, Harry Kane 74. perces gólja csak arra volt elég, hogy a Spurs megmentse az egyik pontot. A meccs előtt a londoniak győzelme óriási tutinak tűnt, hiszen 1.20-as átlagoddson volt fogadható a sikerük, a döntetlen viszont volt, ahol akár nyolcszoros kasszát is jelentett. Sajnos erre a meccsre mi is rászaladtunk.

A német Bundesligában sem fukarkodtak a csapatok a nem várt forgatókönyvekkel. A Borussia Dortmund egészen elképesztő meccset vívott a Schalke elleni Ruhr-vidéki derbin, hiszen félidőre már 4-0-s vezetést sikerült összefociznia, végül mégis be kellett érnie az egy ponttal. A Schalke a 61. percben kezdte meg a felzárkózást és sokat elmond a Dortmund jelenlegi helyzetéről, hogy bő fél óra alatt le is dolgozta a hátrányát. Aubameyang kiállítása miatt a Borussia az utolsó 20 percet 10 emberrel játszotta végig, de ez sem jelenthet mentséget Peter Bosz csapatának. Dortmundban óriási gondok vannak, kíváncsian várjuk, hogy a vezetőség meddig tűri a holland mester ténykedését. Micheal Ballack egyébként jól ráérzett az ikszre, de aligha így gondolta a pontosztozkodást.

A hétvége nyertese a Gulácsival felálló Lipcse volt, miután a listavezető Bayern München is kikapott Mönchengladbachban. Ez volt a bajorok első zakója Jupp Heynckes irányítása alatt, a hazai siker átlagosan ötszörös haszonnal kecsegtetett. A Bayern győzelmét 1.40-es szorzó körül hozta ki eredetileg minden buki, ám a kezdésre ez a szám felkúszott 1.65 körülre - avagy sokan kiszimatolták, hogy itt meglepetés születhet.

Ne feledkezzünk meg persze az NB I-ről sem. A forduló előtt sereghajtó Haladás egy 17 éves tini góljával verte a bajnoki címre hajtó Ferencvárost, amire ötszörös pénz körül fizettek a bukmékerek. A Fradi sikere 1.60-1.70-es oddsot adott, de úgy látszik, a szombathelyiek új arénája jó kabala lehet, hiszen az első tétmeccsen rögtön bravúrgyőzelmet aratott a gárda.

Szintén a meglepetés kategóriájába tartozik a Honvéd hazai veresége a másik kiesőjelölt Mezőkövesddel szemben. A bukik itt 5-6-szoros pénzt kínáltak a vendégre, míg a kispestiek sikere 1.50-es szorzót jelentett volna a fogadóknak. Az oddsok alapján meglepetésnek számít az Újpest és a Debrecen sikere is, míg a Balmazújváros-Puskás Akadémia döntetlenje a sok gól miatt volt váratlan.

2017-11-25;212

Vasárnap elsősorban Olaszországban borultak a papírformák. A Milan nem bírt odahaza a Torinóval, míg a Roma a Genoa vendégeként hullajtott el nagyon fontos két pontot. A Napoli - ha szűken is - de hozta az 1.30-as szorzóját, a déliek Jorginho góljával 1-0-ra nyertek Udinében.

Franciaországban két rangadó is volt a hétvégi menüben, az esti Monaco - PSG csúcsderbi mellett délután a másik két kupacsapat, a Nice és a Lyon találkozott Nizzában. A Lyon végül 5-0-val lemosta a pályáról a vendéglátókat, ami talán önmagában még nem is akkora szenzáció, a különbség ellenben már az, az ötgólos differenciára 26-27-szeres pénzt fizettek a fogadóirodák.

És ha már vasárnap, bizony a kézi BL-ben is akadtak vaskos meglepetések. A Telekom-Veszprém 29-26 arányban kikapott a dán Aalborg otthonában, amire 9-10-szeres oddson lehetett fogadni a meccs előtt, szemben a veszprémiek 1.10-es szorzójával. Talán még ennél is váratlanabb eredmény született a Montpellier-Besiktas találkozón, ahol a török bajnok nyert 5 találattal, volt olyan fogadóiroda, ahol a vendégkimenetel 19-szeres (!) pénzt fizetett.

A hozzászólásokban várjuk a Ti pozitív vagy negatív élményeiteket a hétvégéről, ha pedig akad egy-két nyertes szelvényetek vagy fogadásotok töltsétek fel ide!