Angol foci

Képes lesz a csodára a Fradi korábbi testvércsapata?

  • varin

A bajnokság harmadához érve feljutásra áll az újonc Sheffield United. Nagyot szólna, ha ez így is maradna.

Rendkívül izgalmas és kiegyenlített idén a világ legerősebb másodosztályának mezőnye, a Championship végkimenetele egyelőre megjósolhatatlannak tűnik. 16 fordulóval a kezdés után az általunk többször is körüludvarolt Wolverhampton vezeti a bajnokságot, ám a második és a playoffos helyekért is hatalmas harc várható.

Fotó: The72
A bajnokság harmadát átlépve a Farkasok mögött az olyan nagy múltú csapatok, mint a Derby County, a Middlesbrough, az Aston Villa és a Cardiff City mellett a második helyen most egy olyan gárdát találunk, amely a magyar futball szerelmeseinek különösen ismerősen csenghet. A még mindig Kevin McCabe által vezetett Sheffield United ugyanis 33 ponttal a második helyen áll, amelyre a Championship kezdete előtt aligha számítottunk.

A szezon előtt a bukmékerek a Unitedot stabil középcsapatnak jósolták, sem a feljutásra, sem a kiesésre esélyes gárdák között nem találtuk ott a nevüket. Ez annak fényében már önmagában hízelgő, hogy egy újonc csapatról beszélünk, ám ha sikerülne két év alatt két osztályt is ugraniuk, az hatalmasat szólna.

Ilyen utoljára 2010 és 2012 között sikerült, akkor a Southampton jutott vissza a harmadosztályból a PL-be két év alatt, míg egy évvel korábban a Norwich City volt képes erre a bravúrra.

Azóta viszont az is igen ritka alkalom, hogy valamelyik újonc akár a playoffig elverekedi magát.

Pedig a csapatot távolról sem alkotják hatalmas sztárok, mindössze két játékosuk, Billy Sharp és Richard Stearman éri el az egymillió fontot, ismert futballistájuk pedig nemigen van. A United szereplése még sokkolóbb, ha megnézzük, a csapatértéküket, a Transfermarkt statisztikái alapján kizárólag a Millwall értéktelenebb Chris Wilder csapatánál,

a 11 millió eurós keret pedig az OTP Bank Ligában is csak a harmadik helyre lenn elég.

A Sheffield elsősorban a hazai pályán elért eredményeinek köszönheti a remek szereplését, otthon még a Wolverhamptont is kétvállra fektették, de vélhetően a szurkolók szívét a legjobban a városi rivális ellen aratott győzelem és négy rúgott gól melegíti. A szereplést látva persze nem csoda, hogy a hetedik legtöbb néző a United meccsein van, meccsenként közel 27 ezer.

Embed from Getty Images

A szorzók alapján jelenleg a Farkasok mögött a United a favorit, de piszkosul nehéz lesz számukra az idény további része, több olyan gárda is lesi McCabe csapatának minden hibáját, amely nagyon szeretne visszakerülni a Premier League-be.

A válogatott szünetet követően a Sheffield a Burton Albion vendége lesz, amelyet mi a szezon előtt a Championship leggyengébb csapatának neveztünk és nem is vitézkednek túlságosan jól. A piros-fehérekre 1.85-ös szorzóval fogadhatunk a   -n , márpedig azt látva, hogy eddig jól szerepel a Ferencváros korábbi testvércsapata a kicsik ellen, akár meg is próbálhatjuk nyeretni őket.

Ki nyeri a Championshipet?
   
Wolverhampton 1.55
Sheffield United 9.25
Cardiff City 10.50
Middlesbrough 14.00
Aston Villa 15.50
Bristol City 17.50
238651