Spanyol foci

Madridi bosszú a katalánoknak?

Nem utazhatnak el Madridba a Barcelona-hívek a jövő heti csúcsrangadón.

   
Atlético Madrid Döntetlen Barcelona
2.90 3.30 2.30

Noha még másfél hét választ el minket az Atlético Madrid-Barcelona csúcsrangadótól, az máris eldőlt, hogy a katalán gárdát mindössze 100-200 szurkoló képviselheti a Wande Metropolitanóban. Ennyi barcelonainak sikerült ugyanis jegyet vennie, mielőtt a fővárosi klub jegyértékesítési rendszere meghibásodott volna. A valóság viszont jóval keserűbb lehet, a pletykák szerint ugyanis szimpla "közutálat" van a dolog mögött, mintsem bármilyen hiba, amit ne lehetne kilenc nap alatt orvosolni.

Mint arra emlékezhetünk, biztonsági okokból a gránátvörös-kékek már a múlt héten is szurkolók nélkül játszottak, ekkor a balhé elkerülése céljából nem volt néző a Nou Campban a Las Palmas elleni bajnokin. A katalán függetlenségi tervek egyelőre nem váltak valósággá, habár jelenleg nem kizárt, hogy hamarosan valóban kiválik a terület Spanyolországból, ezt pedig érthető módon igen rossz szemmel nézik például Madridban - ez állhat a kicsinyes bosszú mögött.

"Szeretnénk csak a futballra fókuszálni, a politikának nincs helye a pályán vagy a lelátón. Ezt a mérkőzést a Barcelona ellen fogjuk játszani és szeretnénk megkérni a szurkolóinkat, hogy kizárólag a pályán történtekkel foglalkozzanak. A három pont érdekel minket, mert a futball az sport, a politika viszont politika" - nyilatkozta a Matracosok elnöke, Enrique Cerezo.

Eközben a spanyol ESPN arról is írt, hogy az Atlético Madrid csak az első csapat a sorozatban, a jövőben várhatóan több La Liga-gárda is beáll az Atléti mögé és megtagadják a jegyet majd a katalán fanatikusoktól.

Szurkolói nélkül mindenesetre nem lesz könnyű dolga a katalánoknak, noha az elmúlt években Griezmannék ellen nagyon jó Messiék mérlege. Ennek fényében nehéz eldönteni, hogy vajon a     által kínált 2.30-as szorzó mennyire reális.

[2580617] 2017-10-14 20:45:00 Atlético Madrid - Barcelonax;
240918