Férfi kézi BL

Harmadik meccsét is megnyerte a Veszprém a BL-ben

megosztom

29-26-ra győzött a Veszprém a Breszt otthonában a férfi kézilabda BL-csoportkörének harmadik fordulójában.

Ismét Lékai volt a vezér a Veszprémben.

A magyar csapat keretében ezúttal az egyformán idén nyáron érkezett William Accambray és Kent Robin Tönnesen nem volt ott, bekerült viszont Ancsin Gábor és Jamali Iman.

Az orosz jobbátlövő, Konstantin Igropulo vezérletével jól kezdtek a hazaiak, eredményesen támadtak és hatékonyan védekeztek, így három góllal sikerült ellépniük (7-4). A veszprémiek Mikler Roland védéseire és Lékai Máté találataira alapozva egyenlítettek (8-8), majd éppen a szünet előtt tudtak először kétgólos előnybe kerülni (12-14).

A második félidőt a szerb Petar Djordjic irányításával a fehéroroszok kezdték jobban (18-17), és mivel a védekezés ebben az időszakban egyik oldalon sem működött jól, percenként többször változott az állás.

A vendégek a játékrész közepén megint ritmust váltottak, három góllal megléptek a Meskovtól (23-26), amely azonban nagyot küzdött, és a korábbi veszprémi kapus, a horvát Ivan Pesic védéseinek is köszönhetően szorossá tette a hajrát (26-27). Az előző idényben BL-bronzérmes veszprémi együttes a legvégén sikeresen őrizte előnyét, és Nagy László révén visszaállította a háromgólos különbséget (26-29).

A Veszprém győzelmére egyébiránt 1.45-szörös szorzón lehetett fogadni a mérkőzést megelőzően a    -n.

Meskov Breszt (fehérorosz)-Telekom Veszprém 26-29 (12-14)
Férfi BL, 3. forduló, B csoport
A Veszprém gólszerzői: Lékai 8, Ilic 5, Marguc, Nagy L., Gajic 3-3, Ugalde, Ancsin 2-2, Jamali, Blagotinsek, Manaszkov 1-1.
megosztom