Olasz foci

Most jön az új Milan első igazán komoly tesztje

  • MVB80

A Serie A 3. fordulójának ragadóját Rómában játssza a Lazio és a Milan.

Hat tétmeccset játszott eddig a Milan a mostani szezonban (négyet az Európa Ligában és kettőt a bajnokságban), és mindegyiket megnyerte, úgy, hogy mindössze egyetlen gólt kapott.

Az ellenfelek között a román Craiova és a macedón Skendija mellett a Crotonét és a Cagliarit találjuk, de most más kategóriát képviselő rivális következik, a tavaly a Milan előtt záró Lazio.

1x2    
Lazio Döntetlen Milan
2.35 3.30 2.85
Fogadási határidő: 09.10 15:00

Az előző idényben a Milan otthon 2-0-ra nyert a Sasok ellen, majd Rómában Suso révén mentett pontot egy olyan találkozón, amely szinte végig a rómaiaknak állt.

A Lazio most egy SPAL elleni meglepő döntetlennel kezdett, aztán idegenben verte a Chievót. A tavalyi csapat kapitánya, az argentin Biglia már a Milanban futkározik a középpályán, és egy másik fontos játékosára, a sérült Felipe Andersonra sem számíthat a fővárosiak edzője, Simone Inzaghi. Az átigazolási szezon végén megszerzett Nani szintén sérült, ő 15-20 nap múlva jelentkezhet játékra.

A Lazio mindkét eddigi bajnokiján három védővel állt fel, Wallace, Radu és De Vrij alkotta a hátsó triót, a középpályán Parolo és Milinkovics-Szavics képviseli a kreativitást, a többiek a gürizésben erősek, elöl pedig Immobilében mindig benne van a gól, ahogy azt az olasz válogatott Izrael elleni vb-selejtezőjén is megmutatta.

A Milan arra készül, hogy 2006 után ismét három sikerrel kezdje a bajnokságot, és a Lazio-védőknek érdemes lesz az első félórában odafigyelni a vendégekre, mivel az eddigi öt góljukból négyet akkor szereztek Vincenzo Montella tanítványai.

Ha már Montella szóba került, Inzaghi ellen még sosem veszített, két győzelem és egy döntetlen a mérlege a Lazio trénere ellen, és a római csapat ellen a Milan mestere az utolsó négy meccsen veretlen maradt.

Suso jó játékára nagy szüksége lesz a Milannak

Bár a milánóiak 38 millió eurót fizettek a nyáron André Silváért, a 21 éves portugált egyelőre kiszorította a 19 éves Cutrone, aki ontja a gólokat, a bajnokságban és az EL-ben is kettőt-kettőt szerzett, és az U21-es válogatottban a szlovénok ellen is beköszönt.

[2588343] 2017-09-10 15:00:00 Lazio - AC Milanx;5

Bonaventura felépült, az ő okos és technikás játéka sokat érhet majd a Milannak, de lehet, hogy az Olimpicóban csak csereként veti őt be Montella. A jobbhátvéd Conti megsérült az Izrael elleni vb-selejtezőn, és egy hétig még pihennie kell, de nem Abate, hanem Calabria lehet a helyettese, legalábbis a Gazzetta dello Sport ezt prognosztizálja.

Klasszikus háromesélyes meccs lesz, viszont azt jó tudni, hogy a Lazio legutóbbi 14 tétmecséből csak kétszer nem született 2,5 gólnál több.

[2588343] 2017-09-10 15:00:00 Lazio - AC Milanx;
now;55
241306