Premier League

Javításra készül a City

Bournemouthba látogat szombat kora délután a Manchester City, Pep Guardioláék pedig a hétfői botlásukat javítanák ki.

Az előttünk álló hétvégén a harmadik fordulót tartják a Premier League-ben, ahol vasárnap többek közt Liverpool-Arsenal rangadót rendeznek. A derbivel külön foglalkozunk majd, szintúgy, mint a Manchester United-Leicester, a Chelsea-Everton és a Tottenham-Burnley összecsapásokkal, míg a maradék hat találkozót alább taglaljuk.

   
  1 x 2
Bournemouth-Manchester City 9.00 5.00 1.30
Huddersfield-Southampton 3.55 3.20 2.05
Crystal Palace-Swansea 1.90 3.30 4.00
Watford-Brighton 1.90 3.30 4.00
Newcastle-West Ham 2.25 3.25 3.05
Manchester United-Leicester 1.30 5.00 9.00
Chelsea-Everton 1.40 4.30 7.50
West Bromwich-Stoke 2.35 3.00 3.10
Liverpool-Arsenal 2.10 3.35 3.25
Tottenham-Burnley 1.25 5.40 10.50

Szombaton kora délután a Bournemouth-Manchester City találkozóval kezdődik a hétvégi angol futballmaraton. A meccs egyértelmű esélyese a vendégcsapat, pedig Pep Guardiola alakulat sincs a topon.

A hazaiak ugyanis kritikán alul kezdték a szezont, holott mindenki jóval többet várt tőlük. Eddie Howe csapata ugyanakkor beragadt a rajton, ami igen csak meglepő, hiszen a West Bromwich és a Watford ellen szenvedett vereséget az együttes, méghozzá úgy, hogy ezidáig még csak gólt sem rúgott. A Ligakupában ugyanakkor javított a Bournemouth, hiszen Birminghamben nyert kedden, amely siker önbizalom növelésre mindenképp jó volt. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy a délieknél három meghatározó játékos, Callum Wilson, Simon Francis és Junior Stanislas is kihagyja a hétvégi mérkőzést, ami nem túl jó előjel.

Ami a vendégeket illeti, a City az első körben a Brightont a meccs hajrájában bedarálta, majd hétfőn meglepetésre csak döntetlenre volt jó hazai pályán az Evertonnal szemben. Igaz, ha úgy nézzük, akkor a manchesteri csapat 10 emberrel szerzett pontot, sőt, még emberhátrányban is lefocizta a liverpooli együttest. A kiállított Kyle Walker szombaton nem léphet pályára, szintúgy, mint a sérüléssel bajlódó Fabian Delph, Ilkay Gündogan és Benjamin Mendy sem.

Mióta a Bournemouth feljutott a Premier League-be a felek négyszer találkoztak egymással, s mindannyiszor a manchesteriek nyertek. A gólarány 15-1 a City javára, a déliek 338 perce gólképtelenek az óriás ellen. Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékereknél a vendégek a favoritok, a     például mindössze 1.30-szoros pénzt kínál Guardioláék sikerére háromesélyben, de a legalább kétgólos manchesteri győzelem is csak 1.70-szeres oddson fogadható.

Javításra készül a City. - Fotó: twitter.com/mancity

Ami a többi mérkőzést illeti, a rosszul rajtoló Crystal Palace-nak illene megszereznie első győzelmét a hétvégén. Frank de Boerék ugyanis azt a Swansea-t fogadják, amely ezer gonddal küzd, rengeteg a sérült a walesieknél, továbbá múlt héten már teljesen szétesve játszottak a Manchester United ellen.

Az eddig kettőből kettőt nyerő Huddersfield a négypontos Southamptont látja vendégül, vagyis egy pazar meccsre van kilátás a Kirklees Stadionban. Mindezt alátámasztja, hogy egyik oldalon sem lesz fontos hiányzó, továbbá a felek egymás elleni meccsei mindig gólzáporosra sikeredtek.

Két nullapontos csapat is összecsap szombaton, a Newcastle ugyanis a West Ham csapatát fogadja. A felekre ráférne a sikerélmény, a hazaiakra meg pláne, akik hétközben a Ligakupában otthoni környezetükben estek ki a Nottingham ellen. A Kalapácsosok javítottak, a  Cheltenhamet győzték le a kupában, ami remek önbizalom növelő, azonban Marko Arnautovic, Winston Reid, Manuel Lanzini és Andy Carroll is kihagyja a meccset. Igaz, a hazaiaknál is lesz hat hiányzó, vagyis a szerintünk bármilyen eredmény benne van a pakliban.

A meglepően jól rajtoló Watford az újonc Brighton csapatát látja vendégül. Mindkét oldalon sok játékos marad ki, vagyis a hazaiaknak nagy esélyük van, hogy újabb skalpot gyűjtsenek be, főleg, hogy a vendégek eddig még csak szokják a liga ritmusát, gólt például nem is szereztek 180 perc alatt.

Vasárnap a Stoke együttese Birminghambe látogat, ahol a West Bromwich csapatával néz farkasszemet. A hazaiak eddig kettőből kettőt nyertek, sőt a Ligakupában is továbbjutottak, míg a vendégek az első körben ugyan kikaptak az Everton otthonában, de a második fordulóban az Arsenalt győzték le, a Ligakupában pedig a Rochdale sem okozott gondot a Fazekasoknak. Jó és izgalmas, igazi ki-ki mérkőzésre van tehát kilátás a Hawthornsban, főleg, hogy csak négy-négy kimaradóval kell számolniuk a szakvezetőknek.

2017-08-26;47
2017-08-27;47
237903