Női kézilabda

Könnyed siker előtt Görbiczék

A bukik szerint sincs esélye Szlovákiának Debrecenben, a két válogatott vb-selejtező párharcának első felvonásán.

Görbiczék toronymagas favoritok a bukmékerek szerint.

Szombaton és szerdán, Szlovákia ellen vívhatja ki a 2017-es, németországi világbajnoki szereplés jogát a magyar női kézilabda-válogatott. Noha a mieink közül a párharc során sérülés miatt Tomori Zsuzsanna, Szucsánszki Zita, Hornyák Dóra, Erdősi Ildikó és Kovács Anna sem léphet pályára, ugyanakkor Zácsik Szandra, Klivinyi Kinga, Kovacsics Anikó és Görbicz Anita sérülése rendbe jött, így Kim Rasmussen rendelkezésére állnak.

1x2    
Magyarország Döntetlen Szlovákia
- 14.50 11.50

A mieink Románia ellen készültek a vb-selejtezőkre, s múlt hét pénteken igen magabiztosan, 31-21-re verték zárt kapus találkozón keleti szomszédunkat. Szövetségi kapitányunk biztatónak tartja ezt az eredményt, s úgy véli, hogy arra a játékra lehet építeni a szlovákok ellen is.

"Talán a románok elleni mérkőzésen védekezett eddig a legjobban a válogatott, amióta kapitány vagyok. Koncentráltan készülünk a szlovákok ellen, a kapunk előtt jó lenne ismét azt a teljesítményt nyújtani, mint a felkészülési találkozón, hiszen nem is lehet más a cél, mint a vb-kvalifikáció kivívása" - nyilatkozta a dán edző a keziszovetseg.hu-nak.

Siti Beáta másodedző hozzátette, a játékosok remekül dolgoznak, egyre inkább meg tudják valósítani védekezésben, támadásban és helyezkedésben is, amit Rasmussen kér tőlük.

"A szlovákokról tudjuk, hogy a napokban Svájccal mérkőztek, egy korábbi felkészülési tornájukról pedig elemeztük a felvételeket is. Többféle védekezést játszanak, viszont nem egyszer meglepő dolgot húznak, nem mindig tudatosan, így mindenre oda kell figyelnünk minden szituációban" - közölte, de hangsúlyozta, hogy elsősorban saját magukra összpontosítanak a párharc során.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Irányítók, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KISS Nikolett (Érd), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), TÓTH Gabriella (Kisvárda Master Good SE)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), HÁRSFALVI Júlia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Noha a szlovákok 25-23-ra győzték le Svájcot edzőmérkőzésen, Dusan Poloz szövetségi kapitány korántsem volt elégedett a látottakkal.

"Kifejezetten rosszul játszottunk, a tudásunk ötven százalékát is alig értük el, így jelentősen előre kell lépnünk. Ahhoz, hogy legyen esélyünk a magyarok ellen, szinte meg kell halnunk a pályán Debrecenben és Pozsonyban is" - nyomatékosította.

A két csapat egyébiránt eddig 18 mérkőzést játszott egymással, két döntetlen mellett 15 alkalommal a magyarok, egyszer pedig a szlovákok győztek. Legutóbb a tavalyi Európa-bajnokság selejtezőjében találkoztak, akkor a magyarok hazai pályán 13, idegenben pedig kilenc góllal nyertek.

A felek közt tehát óriási a differencia, így nem meglepő, hogy a     szerint olyannyira biztos a mieink sikere, hogy háromesélyben oddsot sem kínál Kim Rasmussen tanítványaira. A bukméker a gólok számának határát pedig 54,5-nél húzta meg, míg a külföldi irodák 12,5 gólos hendikep vonalat állapítottak meg a mérkőzést illetően.

A mérkőzést az M4 Sport szombaton 17 órától élőben közvetíti!