Női kézilabda

Ennyire esélytelen a Fradi a Győr ellen?

A bukmékerek szerint borítékolható, hogy zsinórban 13. alkalommal is a győri lányok nyakába kerül az MK-aranyérem.

A bukik szerint borítékolható, hogy Mörkék nyerik a Magyar Kupát. - Fotó: gyorietokc.hu/hu

Az elmúlt 12 évben rendre a Győr nyerte a női kézilabdázók Magyar Kupáját, s a csapatnak ismét óriási esélye van az elsőségre, legalább is a bukmékerek szerint. A fogadóirodákban ugyanis egyértelműen a kisalföldi csapat a mérkőzés toronymagas esélyese, ami egyébiránt nem meglepő.

1x2    
Győr Döntetlen FTC
1.13 12.00 6.20

A szombati elődöntőben az ETO roppant magabiztosan, 20 (!) góllal, 34-14-re győzte le a Debrecen együttesét, míg a Ferencváros gyenge játékkal, mindössze négy találattal - 33-29 - múlta felül a Dunaújvárost. Ambros Martínék remeklése nem volt meglepő, hiszen gyakorlatilag mindenki a spanyol mester rendelkezésére állt, míg a IX. kerületiek csapatából Zácsik Szandra kihagyta az elődöntőt, de Schatzl Nadine, Hornyák Dóra és Nerea Pena is sérüléssel bajlódott. Ráadásul a fővárosi zöld-fehérek egy igen nagy sorozatterhelés közepette vannak, ugyanis tíz nap alatt kell négy mérkőzést játszania Szekeres Kláráéknak.

Persze, nem lenne Fradi a Fradi, ha nem tenné magát oda a vasárnapi fináléban, igaz, a hiányzók, az elődöntőkben mutatott produkciók, illetve Elek Gábor szavai - az FTC mestere a héten többet foglalkozott a jövő heti, CSM Bukarest elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjével, mint a Magyar Kupa Final Fourjával - alapján nem túl sok esély mutatkozik arra, hogy a Ferencváros meg tudná lepni a vasárnapi döntőben a Győrt. Habár ez majdnem napra pontosan egy hónapja sikerült, amikor a fővárosiak tetemes hátrányból mentettek pontot a kisalföldiek ellen a bajnokságban.

"A védekezésre kell nagyon figyelni, ha rendbe rakjuk és a kapusok jól védenek, akkor sima mérkőzésre számítok. Úgy gondolom, nem tudnak számunkra nagy meglepetést okozni, sérültjeik is vannak - Zácsik Szandra szombaton nem lépett pályára, valamint tudomásom szerint Schatzl Nadine és Hornyák Dóra is kisebb sérüléssel bajlódik. Nem tudom elképzelni, hogy más eredmény szülessen, mint a tizenharmadik kupagyőzelmünk" - nyilatkozta Vanyus Attila, az ETO örökös tiszteletbeli elnöke csapata hivatalos honlapjának.

A Fradi legutóbb 2015-ben győzte le a Győrt tétmérkőzésen, azóta nyolc mérkőzést játszottak a felek, s a fentebb említett remit leszámítva rendre ETO-siker született. Ami a Magyar Kupa négyesdöntőket illeti, tavaly az elődöntőben Görbicz Anitáék 25-24-re győzték le a budapestieket, a 2015-ös fináléban hat, a 2014-esben öt, míg a 2013-asban nyolc gól volt a felek közti különbség a győriek javára.

Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékereknél a kisalföldiek a meccs toronymagas favoritjai, a     háromesélyben 1.13-szoros szorzót kínál az ETO-ra, míg kétesélyben mindössze 1.09-szeres oddson fogható Ambros Martínék sikere.

1x2    
Debrecen Döntetlen Dunaújváros
3.05 8.70 1.45

A bronzmérkőzésen az elődöntők vesztesei, avagy a Debrecen és a Dunaújváros csapatai feszülnek egymásnak. Ez az ütközet vélhetően roppant szoros lesz, főleg, hogy a papíron gyengébb DVSC a Győr elleni meccset voltaképp feladta, s a harmadik helyet vette célba a hétvégén. Ezzel szemben a Kohász gyakorlatilag 60 percet robotolt a Ferencváros ellen, s ugye kevesebbet is pihenhetett a vasárnapi helyosztóra.

Ezt követően némileg meglepő, hogy a     szerint ennyivel esélyesebbek az újvárosi lányok, hiszen mindössze 1.45-szörös szorzót kínál a bukméker a DKK-ra. A Lokival ugyanakkor bankot lehet robbantani, még kétesélyben is 2.90-szeres pénzt lehet keresni a DVSC sikerével. Ami simán benne van a pakliban, hiszen január végén, a bajnokságban, a cívisvárosiak 30-29 arányban legyőzték a Kohászt.