Bajnokok Ligája

Ez a legjobb tipp a Dortmund meccsére!

Két bombaformában lévő csapat találkozik, az előny pedig az esélytelenebb félnél van. Óriási csata és hatalmas izgalmak várhatóak.

Fotó: Deutsche Welle

A keddi aránylag unalmasan telt 180 percet követően szerdán már biztosan elégedetten csettinthetünk, hiszen vajmi kevés esély van rá, hogy akár a Barcelona-PSG, akár a Dortmund-Benfica unalomba fullad. Persze a párizsiak kvalifikációja szinte biztosra vehető, így tekintetünket elsősorban a Signal Iduna Parkra vessük, ahol a BVB gólhátrányban fogadja a Benficát.

   
Dortmund Döntetlen Benfica
1.35 4.65 8.00

Az első mérkőzés 1-0-s végeredménye minden volt, csak nem reális, a németek egyértelműen dominálták a 90 percet, Mitrogluék áldhatják az égieket, hogy sikerült behúzniuk 1-0-val a találkozót. Ám a győzelmet nem kell megmagyarázni - tartja a bölcs mondás -, kapott gól nélkül túlélni Európa egyik legjobb támadósora ellen a 90 percet, mindenképpen dicséretes teljesítmény. A Benfica mind támadó-, mind védőjátékban extrát nyújt ezekben a hetekben, az elmúlt hét meccsét 14-2-es gólkülönbséggel hozta le, ám nem árt tudni, hogy most nem a Chaves vagy a Feirense csapata rohamozza majd Moraes kapuját, hanem például Aubameyang.

A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti 20 óra 45 perctől, míg a Barcelona-PSG (0-4) visszavágója az M4 Sporton lesz követhető.

A vendégeknek minden oka meg is van aggódni, hogy az 1-0-s előny kevés lesz, a BVB idei 19 hazai tétmeccséből csupán az elsőt, a Bayern elleni Szuperkupát veszítette el, a 12 győztes találkozóból is csak egy olyan van, amivel biztosan kiesne Tuchel csapata.

"Ez egy olyan mérkőzés, amelyre mindenki vár már attól a pillanattól kezdve, hogy aláírta a szerződését a Dortmundnál.Elvárják tőlünk, hogy az első perctől kezdve támadjunk és nyomás alatt tartsuk a Benficát, és bizony ez is a tervünk. De csak akkor juthatunk tovább, ha mindenki 100 százalékot nyújt"- nyilatkozta Tuchel mester.

[2422873] 2017-03-08 20:45:00 Borussia Dortmund - Benficax

Hiányzókból nem lesz hiány, mondhatnánk viccesen, hiszen Bender (2/0), Rode (18/1), Götze (16/2), Sahin (3/1) és Reus (15/6) is sérüléssel bajlódik a BVB-nél, míg a portugáloknál Filipe Augusto (6/0) sérülése aligha okoz komolyabb fejtörést Vitoria mesternek, inkább Fejsa (26/1) bokája miatt aggódhatnak a vendégek.

Ha nem akar rizikózni a Dortmund, legalább háromszor be kell vennie a luzitánok kapuját, amely az említett 19 találkozóból nyolcszor is sikerült. Bármennyire is hízelgő az első meccs eredménye a Benfica számára, a két csapat között zongorázni lehet a különbséget és Tuchel karmester vezetésével szinte biztosra vehető, hogy az első perctől támadólag fellépő fekete-sárga legalább két góllal verik Pizziéket.

hatharom.com
Dortmund -1 (európai hendikep)
@1.75
[2422873] 2017-03-08 20:45:00 Borussia Dortmund - Benficax;
2017-03-08;42