FA Kupa

A címvédő MU-nak nem okozhat gondot a Blackburn

A Tottenham is másodosztályú együtteshez utazik vasárnap, a Spurs a Fulham vendége lesz az FA Kupában.

A címvédő MU-nak nem okozhat gondot a Blackburn.

Két mérkőzést rendeznek vasárnap az FA Kupa ötödik fordulójában, melyek közül az első egy londoni rangadó lesz, hiszen a Fulham a Tottenham együttesét fogadja. A felek közül a hazaiak vannak jobb passzban, akik az utolsó két találkozójukat megnyerték, igaz, a fekete-fehérek mindezt a másodosztályban tették. Ugyanakkor tény, hogy a vendégek a Liverpool ellen rangadót buktak a Premier League-ben, illetve Gentben, az Európa Ligában is vereséget szenvedtek, igaz, a belga csapat ellen jövő héten kiharcolhatja a továbbjutást a Spurs.

Azonban nem árt, ha a vendégcsapat felköti azt a bizonyos alsót, ugyanis legutóbb a negyedosztályú Wycombe ellen csak szerencsével jutott tovább, míg a Fulham az élvonalbeli Hull együttesét ütötte ki a Craven Cottage-en. Mivel vélhetően a Tottenham a szokásosnál tartalékosabban lép pályára, míg a Fulhamnél ez lesz gyakorlatilag az év meccse, nem lenne meglepő, ha mindkét csapat betalálna - 1.55 @ TippmixPro -, amit a felek utolsó két egymás elleni meccse is alátámaszt.

A sorozat címvédője, vagyis a Manchester United is a hét utolsó napján lép pályára, a Vörös Ördögök a szebb napokat látott Blackburnhöz utaznak. A hazai együttes perpillanat a másodosztályban tengődik, ott is mindössze a 23. helyet foglalja el, s két pontra van attól a 21. pozíciótól, ami biztos bennmaradást érne a gárdának a Championshipben. A Roversnek tehát voltaképp kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a United elleni meccsre fókuszáljon, egyébként a csapat formája is aggasztó, az utolsó két meccsen nem tudtak nyerni a kék-fehérek, a tök utolsó Rotherham otthonában is csak a 86. percben szerzett öngóllal mentettek pontot.

Ezzel szemben a Vörös Ördögök jó passzban vannak, az utolsó öt tétmérkőzésük közül négyet is megnyertek, ráadásul ezen intervallum alatt, még csak gólt sem kaptak, csütörtökön például a St. Etienne ellen el is döntötték a továbbjutó kilétét az Európa Ligában.

Az előjelek alapján tehát magabiztos vendégsiker várható, főleg, hogy José Mourinho nem szokott tartalékolni egyik sorozatban sem, vagyis nagy esély mutatkozik a többgólos United-sikerre. A legalább kétgólos manchesteri győzelmet a     1.85-szörös szorzón méri.

Az FA Kupa vasárnapi mérkőzéseinek szorzói -    
  1 X 2
Fulham-Tottenham 4.05 3.55 1.70
Blackburn-Manchester United 7.25 4.50 1.35

 

 

 

 

2017-02-19;132