Kézilabda

Rangadót nyerhetnek a spanyolok és a norvégok - napi tippek a vb-re

Franciaországban elrajtolt a férfi kézilabda világbajnokság, tippmestereink pedig arra vállalkoztak, hogy minden napra összeállítanak egy szelvényt. Adott volt tehát számukra a feladat, a csütörtökön tartandó mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

Győzelemmel indíthatnak a spanyolok.

Komoly rangadóval indulnak a B-csoport küzdelmei, hiszen a spanyolok és az izlandiak feszülnek egymásnak. A hispánoknál ugyan kimarad egy-két játékos, de még így is bivalyerős keretet trombitált össze Jordi Ribera. Ezzel szemben az északiaknál három klasszis biztosan nem lesz bevethető, míg Aron Pálmarsson játéka csak közvetlenül a mérkőzés előtt dől el. Ám, ha esetleg játszana is a veszprémi csapat kiválósága, akkor sem biztos, hogy hozzá tud tenni az izlandiak játékához, hiszen nagyon sokat hagyott ki, s még idő kell, hogy utolérje magát. A felek utolsó négy találkozóját rendre Spanyolország nyerte, minimum négy találattal, szerintünk ezúttal is raknak ennyit közé Joan Canellasék.

A lengyel válogatott ugyan az olimpián elődöntőt játszhatott, ám Talant Dujsebaev szövetségi kapitány ezúttal aligha tud ilyen eredményt elérni a csapattal, lévén több meghatározó játékos is kihagyja a világbajnokságot. Szmal, Bielicki, K. Lijewski, M. Jurecki, Syprzka, Wyszomirski, Michal Szyba és Marius Jurkiewicz sem lesz ott Franciaországban, nélkülük viszont közel sem ugyanaz a csapat ereje. A norvégok a legutóbbi Eb-n a viadal egyik pozitív meglepetését szolgáltatták remek szereplésükkel, az északiak fiatal együttese a vb-n is hasonló teljesítményre készül. Alapesetben nem tartanánk reálisnak a skandinávokra kínált szorzót, de a bukik is pontosan tudják, hogy a lengyelek mennyire tartalékosak, ezért ezúttal hiszünk nekik, és a norvég győzelmet tippeljük ebben a párharcban.

A kora esti programban kapott helyet a Macedónia - Tunézia találkozó is. Az oddsok alapján a balkáni válogatottnak van több esélye a győzelemre, ám az észak-afrikai alakulatot sem szabad lebecsülni. A macedónok egyik fő erőssége a védekezés, emiatt pedig a bukmékerek egy kevés gólos meccset szimatolnak ebben a párosításban. Mi viszont alacsonynak tartjuk a határokat. A tunéziaiak elsősorban kiváló átlövőik és így támadójátékuknak köszönhetik (rész)sikereiket, a védekezés terén viszont még bőven van hová fejlődniük.  Érdekesség, hogy amikor Tunézia szláv csapatok ellen mérkőzött meg, rendre ült az over. Ez annak is betudható, hogy a déliek nem feltétlenül akarják szétveretni magukat, ha nem muszáj és a gyengébben védekező együttes ellen inkább a támadásokra helyezik a hangsúlyt. Tunézia az elmúlt fél évben meccselt a horvátokkal, a szlovénekkel és a montenegróiakkal is, valamennyi találkozó 60 gól feletti termést hozott. A macedónokkal az olimpián találkoztak utoljára, akkor egy 58 találatot hozó összecsapáson 6 gólos győzelmet arattak (32-26).

hatharom.com
Spanyolország-Izland Spanyolország -3,5
Lengyelország - Norvégia Norvégia
Macedónia - Tunézia Gólszám 51.5 felett
@2.22