Roland Garros

Nagyot szakítanánk a tavalyi elődöntős veretésével

  • hatharom.com

Íme a Roland Garros második játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a női mérkőzésekre.

A második játéknap tutija

Kifejezetten jó oddson fogadhatunk a 12. kiemelt Carla Suárez-Navarro továbbjutására a Párizsban még nyeretlen Katerina Siniaková ellen. A spanyol klasszis eredményei nem annyira tükrözik, hogy milyen jó formában van, hiszen tavasszal egy bokaficam és megfázás is nehezítette a dolgát, amire összesen három fontos, rangos tornája ment rá. Ezúttal egészséges, Rómában jól ment neki a játék, a francia fővárosba is nagy reményekkel érkezett. Siniaková egy borzasztó tehetséges cseh teniszező, de még van hova fejlődnie, egyelőre csak kisebb WTA-tornákon csillogtatta meg a tudását. Major viadalról egy győzelme van, pedig többször is szerencséje volt a sorsolásnál, de nem tudta kihasználni ezeket a lehetőségeket. Nem túl frissen léphet pályára, hiszen egyrészről játszania kellett a selejtezőben, másrészről előtte végigteniszezte a hetet Trnavában. Nincs még készen arra, hogy egy Suárez-Navarro kaliberű játékost legyőzzön, a hispán lány egyébként 2012 óta a harmadik körnél lejjebb nem adta a Garroson. 

Carla Suárez-Navarro-Katerina Siniaková
Hatharom-tipp: Suárez-Navarro nyer
TippmixPro @ 1.22

A második játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Az amerikai Bethanie Mattek-Sands és partnere, Lucie Safarová lesznek Babos Timiék egyik kihívói az alsó ágon. Ezzel azt el is árultuk, hogy előbbi elsősorban a párosra fekteti a nagyobb hangsúlyt, jól is teszi, hiszen abban sokkal eredményesebb. Egyéniben idén különösen nem megy Mattek-Sandsnak, és a salak sem egy erős borítása. A román Irina Begu viszont élete formájában, Madridban negyeddöntőzött, Rómában pedig elődöntőzött, mindkettő pályafutása legjobb eredményei közé sorolható. Sokat előre is jött a ranglistán, már a top 30-ban van, így természetesen a kiemeltek között kapott helyet már ezen a tornán is. Tavaly ugyanígy az első körben futottak össze, akkor a román lány 6:4, 7:6-ra győzött. Idén Charlestonban feszültek egymásnak, szintén Begu hagyhatta el a győztesen a pályát. Az amerikai egy szettre jó volt, de ehhez kellett a hazai közönség támogatása és a gyors zöld salak. A vörös poron nem sok esélyt adunk neki, négyből négyszer kapott ki Begutól, nem valószínű, hogy most fogja tudni megszorongatni, amikor a románnak pokolian jól megy.

Bethanie Mattek-Sands-Irina Begu
Hatharom-tipp: Begu 2-0
TippmixPro @ 1.60

A második játéknap lutrija

Mi a legjobb recept ahhoz, hogy boruljon a papírforma? Végy egy, az első körben betlizni hajlamos játékost, és egy fiatal, nyomás nélkül teniszező hazai tehetséget. Az Océane Dodin-Ana Ivanovics összecsapáson mindkettő adott. Ivanovics 2008-ból korábbi bajnoka a tornának, ám volt már rá azóta példa, hogy a főtáblán búcsúzott Párizsban (2011-ben Johanna Larsson ellen). Tavaly különösen nem érte meg ráfogadni a Grand Slameken, hiszen Melbourne-ben és New Yorkban az első körben, míg Wimbledonban a második kanyarban esett ki. Párizsban elődöntőzött, viszont így pláne csak neki lesz vesztenivalója ezen a meccsen, hiszen könnyen a top 20-on kívül találhatja magát. Dodin bizonyította már, hogy képes meglepetést okozni, 2015-ben két Grand Slamen is 5.20 és 7.80-as oddsal győzött. A Roland Garrosról még nincs győzelme, de tavaly underdogként Kurumi Narát is nagy csatára tudta kényszeríteni. Ivanovics egyébként nincs is jó formában, a salakszezon eddigi részében egyetlen tornán sem tudott egynél több meccset nyerni. Ha a bizonytalankodó, sok hibát ütő énjét veszi elő, akkor könnyen bajba kerülhet.

Océane Dodin-Ana Ivanovics
Hatharom-tipp: Dodin nyer
TippmixPro @ 4.55

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 8.88-szoros pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!