Vízilabda

Jön a jutalomjáték a Benedek-csapat számára

  • hatharom.com
  • MTI

A magyar férfi vízilabda-válogatott szombaton Franciaországgal csap össze a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Jön a jutalomjáték a Benedek-csapat számára.

Sikerült! A magyar férfi vízilabda-válogatott Németország legyőzésével kvalifikálta magát a riói olimpiára. Benedek Tibor válogatottja a pénteki találkozó első három negyedében jól játszott, hiszen 7-3-ra vezetett 24 perc játék után, sőt az utolsó etapot rögtön góllal kezdte, amivel ötgólos előnyre tett szert. Ezt követően viszont alaposan hátradőltek Nagy Viktorék, a németek 8-7-re feljöttek, és kétszer is támadhattak az egyenlítésért. Szerencsére a fiúknak helyén volt a szívük, na, meg a kapufának is hálát mondhatunk, de a lényegen nem változtat, a női pólóválogatottunk mellett a férfi is ott lesz Brazíliában az ötkarikás játékokon!

"Nem hiszem, hogy volt az életünkben nehezebb hét, mint ez: sok volt a vesztenivaló, ezt mindenki tudta. Itt álmokról van szó, és ez az álom megvalósult, sokat tettünk ezért ezzel a csapattal" - nyilatkozta a németek elleni 8-7-es győzelmet követően Benedek Tibor az M4 Sportnak. Hozzátette, együttese saját magának köszönheti, hogy az utolsó pillanatra hagyta a döntést. - "Ilyen nagy terhe még nem volt a magyar vízilabdának, nem engedhettük meg, hogy ne legyünk ott Rióban. Itt nem osztanak érmet, csak repülőjegyet adnak, és ezért mindenki ugyanúgy küzd. Én ennek a győzelemnek örülök, hogy mi lesz holnap és holnapután, az nem nagyon érdekel" - fejtette ki a szövetségi kapitány. Hangsúlyozta, a csapat sokszor megmutatta a tornán és a mérkőzésen is, hogy mennyire erős.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 18,5 Több, mint 18,5
1.80 1.80

Amiért Triesztbe utazott a magyar küldöttség azt tehát elérte, innentől pedig jöhet a jutalomjáték, szombaton a franciák elleni elődöntő, majd vasárnap a helyosztó. Azonban, ahogy a szövetségi kapitány fogalmazott ezen találkozók már nem számítanak és nem is nagyon érdekli már a csapatokat. Így simán benne van a pakliban, hogy a vasárnapinál - akkor 13-7-re nyert a magyar válogatott a gallok ellen - egy jóval szorosabb összecsapásra kényszerülünk Franciaország legjobbjai ellen.

Véleményünk szerint ezért nem is éri meg még hendikeppel sem fogadni, hiszen vélhetően a franciák is hasonló mentalitással ugranak medencébe, sokkal inkább megéri gólokba fektetni. Nagy valószínűséggel egyik fél sem a betonkemény védekezéséről lesz híres a szombat kora esti találkozón, avagy könnyedén összehozhatnak a felek legalább 19 találatot, ami amúgy is jellemző mostanában a Magyarország-Franciaország találkozókra.

Hendikepes fogadások    
Magyarország -5,5 Franciaország +5,5
1.80 1.80