NB I

Visszavágásra készül a Videoton

  • hatharom.com

A negyedik helyért a tét a forduló rangadóján, vagyis a Videoton-Haladás találkozón.

Visszavágásra készül a Videoton.

Az idei szezonban eddig kétszer feszült egymásnak a Videoton és a Haladás együttese, s mindkét alkalommal a szombathelyi alakulat örülhetett, hiszen Mészöly Géza tanítványai oda-vissza 1-0-ra győzték le a székesfehérvári csapatot. Szombaton azonban visszavágna a Vidi, s a szezon során először győzné le a zöld-fehér gárdát.

Horváth Ferencéknek viszont rendet kell tenniük maguk körül, mert eddig nem a Videotoné a tavaszi szezon. A piros-kékek a héten kiestek a Magyar Kupából a Ferencváros ellen, egy igen érdekes mérkőzésen, míg az NB I-ben csak egy sikert könyvelhettek el az eddig lejátszott három mérkőzés alatt. Igaz, azt a sikert a múlt héten, Feczesin Róbert 95. percben szerzett góljával érték el a fehérváriak a Puskás Akadémia ellen.

"Mindannyian nagyon csalódottak vagyunk a szerdai, FTC elleni kupameccs eredménye miatt. Most az a legfontosabb dolgunk, hogy szombat estig túllépjünk a kiesés okozta fájdalmon, és száz százalékig a Haladás elleni bajnokira koncentráljunk. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen sokat kivett belőlünk a hétközi kupameccs, míg ellenfelünk frissen, kipihenten érkezik hozzánk. Ráadásul eddig ebben a szezonban mindkét bajnokijukat megnyerték ellenünk, szóval van miért visszavágnunk. Nem is lehet más a célunk, mint a győzelem megszerzése" - nyilatkozta a vidi.hu-nak a piros-kékek középpályása, Filipe Oliveira.

Ami a Haladást illeti, a vendégcsapat idei három találkozójából kettőt is megnyert, a zöld-fehérek a Honvédot és a Diósgyőrt nyomták le, viszont a kiesés ellen menekülő Vasas ellen kikaptak. A sikerek ellenére Mészöly Gézának jó pár problémával kell szembenéznie szombaton. Stef Wils és Jagodics Márk eltiltott, míg Thomas Wils, Fehér Zoltán, Petró Balázs és Gyürki Gergő sérült, ráadásul Halmosi Péter és Németh Márió, akik a Diósgyőr ellen szedtek össze kisebb sérülést, maximum a kispadra ülhetnek le, vagyis vélhetően ők sem lépnek pályára a Pancho Arénában. Mindezek után pedig borzasztóan nehéz dolga lesz a Haladásnak a hétvégén.

A hazaik viszont közel a legjobb összeállításukban léphetnek pályára, csak a kapus, Braniszlav Danilovics marad ki biztosan. Noha perpillanat nincsenek a topon a fehérváriak, mégis óriási ziccer előtt állnak, hiszen minden esélyük megvan arra, hogy legyőzzék a szombathelyi együttest - vagyis megelőzzék szombati riválisukat a tabellán - köszönhetően a vendégek megannyi hiányzójának.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Videoton Döntetlen Haladás
1.51 3.80 6.50
[2005899] 2016-03-05 18:00:00 Videoton - Haladásx;