Bundesliga

Folytatná remeklését a Borussia

  • hatharom.com

Sokba kerülhet a Dortmundnak, ha ezúttal sem tudja legyőzni az újonc Darmstadt együttesét.

Folytatná remeklését a Borussia.

Az év egyik legnehezebb mérkőzése vár a Darmstadt együttesére szerdán, hiszen a bombaformában lévő Dortmund látogat a Merck-Stadion am Böllenfalltorba. Az újoncnak ráadásul nem is igazán megy mostanság, avagy gyakorlatilag borítékolható a Borussia sikere.

Persze, ehhez azonban a hazaiknak is lesz egy-két szavuk, akik vélhetően vért isznak a meccs előtt, és egyébként is ősszel hatalmas meglepetésre pontot raboltak a Signal Iduna Parkból. Ám tavasszal mindössze két bajnokiján örülhetett három pontnak Dirk Schuster tárasásága, pedig már hatszor is pályára kellett lépnie a Darmstadtnak 2016-ban a Bundesligában. Ráadásul a csapat egyik legjobbja, Garics György sérülés miatt nem léphet pályára.

[2002308] 2016-03-02 20:00:00 Darmstadt - Borussia Dortmundx

Ami a vendégeket illeti, ahogy fentebb említettük a Dortmund bombaformában van, Thomas Tuchel csapata tavaszi kilenc tétmeccséből nyolcat is megnyert, mindössze a Hertha ellen végzett döntetlenre. A gárda erejét pedig jól jelzi, hogy a Hoffenheim ellen a 80. percig vesztésre állt a Borussia, mégis a két találattal tudott végül nyerni.

A sárga-feketéknek tehát úgy néz ki, hogy jól sikerült a formaidőzítés, mert ha még nem tettek le a bajnoki aranyról a Bundesligában, akkor a szerdai meccset hozniuk kell, amire kiváló esélyük van, majd hétvégén a Bayern Münchent kellene két vállra fektetniük, hogy maradjon sanszuk a salátástál elhódítására.

A dortmundiak közül minden kulcsjátékos bevethető, sérüléssel egyedül Szokratisz bajlódik, vagyis hatalmas meglepetés lenne, ha előjelek alapján a Borussia ezúttal sem győzné le az újonc Darmstadt együttesét.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Darmstadt Döntetlen Dortmund
7.50 4.50 1.38
[2002308] 2016-03-02 20:00:00 Darmstadt - Borussia Dortmundx;