FA Kupa

A Chelsea ellen is kapitulálhat a City

  • hatharom.com

Már a legjobb 8 közé jutás a tét az FA Kupában, alábbi cikkünkben a vasárnapi meccseket vettük górcső alá.

A Chelsea ellen is kapitulálhat a City.

Vasárnap három mérkőzést rendeznek az FA Kupában, a nyitótalálkozón a Blackburn a West Ham együttesét fogadja. A hazaiak szebb napokat is megéltek korábban, perpillanat a másodosztályban tanyáznak, és ott sem teljesítenek igazán jól, hiszen csak a 18. helyet foglalják el a 24 csapatos ligában. Ezzel szemben a West Ham egy osztállyal feljebb vitézkedik, és nagyon jól állja a sarat, hiszen Slaven Bilic legénysége csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a hetedik pozícióban. Ennek ellenére a bukmékerek abszolút háromesélyes mérkőzést aposztrofálnak, amit szorzóikkal is nyomatékosítanak. Szerintünk a WHU a meccs favoritja, de a mindkét csapat szerez gólt fogadási opció jóval nagyobb értéket rejt, pláne úgy, hogy a londoniaknál hét játékos is kimaradhat sérülés miatt, ráadásul a felek legutóbbi két egymás elleni találkozóján rendre gólos döntetlen született. Ha a Blackburn és a West Ham is gólt szerezne vasárnap, a feltett tétünk 1.85-szörösét kaphatjuk vissza a    -tól.

Négy órakor egy igazi londoni rangadóra is sor kerül a hét utolsó napján, hiszen a Tottenham a Crystal Palace együttesével méri össze tudását a White Hart Lane-en. A felek közül egyértelműen a hazaiak vannak jobb passzban, ráadásul csütörtökön Mauricio Pochettino egy igen vegyes csapatot küldött pályára Firenzében az Európa Ligában és egy döntetlent még így is el tudott érni a Spurs, vagyis a kiegészítő játékosok is duzzadnak az önbizalomtól. A vendégeknél nem ennyire rózsás a helyzet, utolsó 10 meccsükből csak kettőt nyertek meg, a védelmük pocsék, ráadásul temérdek hiányzóval kell számolnia Alan Pardew mesternek vasárnap. Mindezek után véleményünk szerint a kék-fehérek behúzzák a találkozót, háromesélyben 1.55-szörös szorzón fogadhatunk a Tottenhamre a magyar online fogadóirodában.

A nap zárómérkőzése lesz papíron a legnagyobb rangadó az FA Kupa nyolcaddöntőjei közül, amikor is a Chelsea és a Manchester City feszül egymásnak a Stamford Bridge-en. Azonban a hírek szerint nagyon egyoldalú lesz a találkozó, mert a vendégek formán kívül vannak, rengeteg a hiányzójuk, ráadásul jövő héten a Bajnokok Ligájában és az Angol Ligakupa döntőjében is jelenésük van. Ennek köszönhetően Manuel Pellegrini igen komolyan rotálja majd csapatát vasárnap, az angol szaklapok szerint például a 18 éves Aleix García Serrano, az ugyanennyi idős Manu García és a 19 esztendős Bersant Celina is a kezdőcsapatban (!) találhatja magát. Arról nem is beszélve, hogy mivel FA Kupáról beszélünk, a chilei szakvezető ezúttal is pihenteti majd Joe Hartot, így a nem túl magabiztos, Willy Caballero őrizheti a vendégek kapuját. Ezzel szemben a hazaiak lehető legjobb csapatukkal állnak fel, köszönhetően annak, hogy a BL-en kívül csak az FA Kupa maradt, ahol még maradandót alkothatnak a szezonban. Egyébként is a Chelsea jó passzban van, a PSG ellen is jónak mondható eredményt ért el kedden, és komoly hiányzója sincs. Mindezek után egyértelmű, hogy a hazai pályán játszó Kékek felé billen a mérleg nyelve, akikre 1.75-szörös oddsot kínál a    .

Vasárnapi FA Kupa találkozók - a     szorzói
Időpont Mérkőzés 1 X 2
Vasárnap, 15:00 INFO Blackburn-West Ham 3.00 3.00 2.25
Vasárnap, 16:00 INFO Tottenham-Crystal Palace 1.55 3.65 5.00
Vasárnap, 17:00 INFO Chelsea-Manchester City 1.75 3.40 4.15