FA Kupa

Megéghet a City, a Fradi korábbi testvércsapata lepheti meg a MU-t

  • hatharom.com

Már a nagyok is bekapcsolódnak az FA Kupa küzdelmeibe, alábbi cikkünkben a legjobb szombati meccseket vettük górcső alá.

A tavalyi döntős Aston Villa akár már a harmadik fordulóban kieshet. - Fotó: caughtoffside.com

A világ legrégibb és legpatinásabb nemzeti kupasorozatának érdemi része a hétvégén kezdetét veszi, hiszen a legjobb csapatok is bekapcsolódnak a versenyfutásba. A 145 éves múltra visszatekintő sorozat harmadik fordulójának szombati játéknapja a Wycombe-Aston Villa mérkőzéssel kezdődik. A tavalyi döntős birminghami csapat szenved az élvonalban, tök utolsó, augusztus óta nem nyert (!) bajnoki találkozót, míg ezzel szemben a hazaiak a negyedik ligában a rájátszást érő hatodik pozícióban tanyáznak. Papíron három osztály van a felek között, de azért szép az FA Kupa, mert a kicsik nagyon sokszor megtréfálják a nagyokat. Ez szombaton is benne van a pakliban, a     1.70-szeres pénzt fizet az 1X-re, míg a vendégsiker 1.90-szeres szorzón fogadható.

A Stoke a harmadosztály középcsapatához, a Doncaster gárdájához utazik, ahol simán kiharcolhatja a továbbjutást, persze ha nem az újévi, hanem az óévi formáját veszi elő. Mark Hughesék ugyanis az idén mindkét tétmeccsüket elbukták, amiből főleg a keddi, hazai Angol Ligakupa elődöntő elvesztése a fájóbb. Azonban most kárpótolhatják szurkolóikat, hiszen minden esélyük megvan a sikerre a Rovers otthonában. A magyar online fogadóiroda 1.75-szörös oddsot ajánl a City sikerére háromesélyben.

Az Everton együttesére habkönnyű feladat vár, hiszen a League Two egyik leggyengébb együttesét a Dagenham & Redbridge gárdáját fogadja a Goodison Parkban. Szerdán a Manchester City sem okozott gondot Roberto Martínez együttesének, akkor vélhetően a kicsik sem fognak majd, avagy nem lenne meglepő, ha a liverpooliak akár három góllal is nyernének, amire a     2.10-szeres pénzt fizetne.

A címvédő Arsenal könnyedén juthat a következő körbe.

Természetesen élvonalbeli csapatok is egymásnak feszülnek a harmadik fordulóban, az Arsenal például a Sunderland együttesével találkozik az Emirates Stadionban. A Premier League-ben éllovas Ágyúsok nem is oly régen 3-1 arányban győzték le a Fekete Macskákat Londonban. Ez az eredmény pedig ezúttal is könnyedén összejöhet, hiszen a vendégeknek a bajnoki gyászos produkció miatt kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy még egy fronton harcoljanak. Sokkal fontosabb Sam Allardyce-éknak, hogy megkapaszkodjanak az élvonalban, avagy vélhetően igen tartalékosan állnak fel, aminek köszönhetően az Arsenal, amely címvédő, és amúgy is mindig komolyan veszi a sorozatot több góllal is nyerhet. A hazaiak legalább kétgólos győzelmére 1.70-szeres szorzót kínál a magyar online fogadóiroda.

A Southampton a Crystal Palace, míg a Watford a Newcastle együttesével találkozik szombaton. Mindkét párharc abszolút kiszámíthatatlan, a bukmékerek a hazai pályán játszó együtteseket favorizálják, ám perpillanat az éppen aktuális vendégcsapatok vannak jobb passzban. Éppen ezért érheti meg mindkét ütközeten arra fogadni, hogy valamennyi csapat betalál, amire a     a Southmaptonban vívandó találkozón 1.95-szörös, míg a Watfordban rendezendő összecsapáson 1.75-szörös pénzt fizetne.

Louis van Gaalék még a harmadosztályú riválisukkal is megszenvedhetnek.

A Manchester City viszont könnyedén megéghet a Norwich otthonában, hiszen Manuel Pellegriniék nincsenek formában, míg a Kanárik csak most jöttek igazán bele. A zöld-sárgák hazai környezetükben a legutóbbi öt meccsükön például nem kaptak ki, gólt is csak kettőt szedtek be. Ezzel szemben a Citynek nagyon nem megy házon kívül, a Watford otthonában aratott szerencsés győzelmet követően az Evertonnál már ismét kapituláltak Sergio Agüeroék. Nos, a bukmékerek a vendégek sikerét favorizálják, azonban simán benne van a pakliban az 1X, amivel megduplázhatjuk a feltett tétünket a    -n.

A szombati maraton a Manchester United-Sheffield United meccsel zárul. A Vörös Ördögök hosszú idő után tudtak nyerni az elmúlt hétvégén a Swansea ellen, azonban bőven hagy még kívánni valót Louis van Gaalék játéka maga után. A sheffieldiek viszont jó passzban érkeznek az Old Traffordra, mivel a legutóbbi öt meccsükből négyet is meg tudtak nyerni, igaz, mindezt a harmadik vonalban tette a Ferencváros korábbi testvércsapata. Noha hatalmas favorit a United, és valószínűleg behúzza a mérkőzést, Wayne Rooneyékban jelenleg simán benne van az, hogy hazai pályán gólt kapnak a piros-fehérektől. Avagy a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióban bőven van érték, főleg, hogy 2.15-szörös szorzón fogadható a magyar online fogadóirodában.

Érdekesebb szombati FA Kupa találkozók - háromesélyes fogadások
a     szorzói
Időpont Mérkőzés 1 X 2
Szombat, 13:45 INFO Wycombe-Aston Villa 3.65 3.20 1.90
Szombat, 16:00 INFO Southampton-Crystal Palace 1.70 3.35 4.55
Szombat, 16:00 INFO Norwich-Manchester City 4.35 3.65 1.65
Szombat, 16:00 INFO Doncaster-Stoke 4.20 3.30 1.75
Szombat, 16:00 INFO Watford-Newcastle 1.75 3.45 4.05
Szombat, 16:00 INFO Arsenal-Sunderland 1.25 5.25 8.25
Szombat, 16:00 INFO Everton-Dag & Red 1.16 6.25 10.50
Szombat, 18:30 INFO Manchester United-Sheffield United 1.25 4.90 9.00