Tipp

Megduplázhatjuk a pénzünket az amerikai csodalánnyal

  • Cesc18

A carlsbadi tenisztorna keddi játéknapján a CiCi Bellis-Julia Glushko összecsapásból húznánk hasznot.

CiCi Bellis-Julia Glushko
Hatharom-tipp: Bellis
TippmixPro @ 2.05
Eddig éri meg: 2.00
Tipperősség: 3/10

A nagyágyúk már a hosszú szezon fáradalmait pihenik ki, így jó lehetőség ez a carlsbadi torna a kisebb neveknek, hogy egy komolyabb összdíjazású versenyen nagyot alkossanak. Ez egyébként az év utolsó WTA-viadala. Természetesen jó néhány amerikai játékost találunk a főtáblán, a hétfői játéknap remekül sikerült a hazaiaknak, hiszen négy játékosuk is továbbjutott. Kedden CiCi Bellis az egyik, akit nagyon várnak, hogy pályára lépjen, a 16 éves tehetség ugyanis kaliforniai lány, így abszolút hazai közönség előtt játszhat. Ellenfele a hatodik kiemelt Julia Glushko lesz, aki egy hosszú amerikai túra végére tesz pontot. 

Bellis ugyan még nagyon fiatal, de már megismertette a nevét a tenisz kedvelőivel, tavaly ugyanis a US Openen mindössze 15 évesen tudott meccset nyerni, nem is akárki, az Australian Open döntős Dominika Cibulkova ellen, aki akkor a torna 13. kiemeltje volt. Nem is volt tv-s pályán ez a meccs, de amikor látszódott, hogy csoda van készülőben, akkor áttelepítettek egy kamerát, hogy erről senki ne maradjon le. Ő lett ezzel a legfiatalabb amerikai játékos, aki a New York-i Grand Slamen meccset tudott nyerni. Idén a hazai tornákat részesítette előnyben, csak a Roland Garros miatt utazott Európába. A legjobb szereplése Miamihoz köthető, ahol két meccset is nyert, majd Serena Williams ellen maradt alul. Az utóbbi hónapokban nem indult egyetlen tornán sem, kisebb sérüléssel bajlódott, illetve készült erre a versenyre. 

Glushko sokkal rutinosabb játékos, de nem igazán tud egyről a kettőre lépni, megragadt a top 100 környékén, hol egy picit előrébb, hol hátrébb áll, jelenleg a 129. helyen. Talán egy kis fejlődés, hogy az ősszel életében először WTA-tornán döntőt játszott, igaz, Dalianban meglehetősen gyenge mezőny gyűlt össze. Az ott elért eredményből Amerikában nem igazán tudott profitálni, négy versenyen indult el az elmúlt hetekben, de sehol nem tudott még csak fináléba sem jutni, pedig mindenhol kiemeltként szerepelt. 

A rutin és a nem olyan rossz forma Glushko mellett szól, viszont a hazai pálya meg Bellis mellett. A tehetséges amerikai lány három ITF-tornát nyert már, egyet közülük Rancho Santa Fe-ben, ami Carlsbadtól néhány mérföldre található. Ezeken a kaliforniai versenyeken extra motiváltan játszik, a tenisze pedig így 16 évesen is megvan ahhoz, hogy győzelmeket arasson. Underdogként érdemes bizalmat szavazni Bellisnek.